in ,

Jeff Bezos hard op weg om eerste biljonair ooit te worden

Hij zou in 2026 biljonair kunnen worden

jeff bezos biljonair

Hoewel er op dit moment velen een financiële crisis meemaken, is er één persoon die juist enorm profiteert van de coronacrisis. Jeff Bezos is de CEO van Amazon, en wereldwijd zijn we massaal aan het bestellen van pakketjes geraakt. Dat zorgt natuurlijk voor een enorme stijging in zijn omzet.

Stijging in omzet Amazon

In eerste instantie werd er altijd gedacht dat Bill Gates de eerste biljonair ter wereld zou worden. Om even duidelijk te maken hoeveel een biljoen is; een biljoen is een miljoen keer een miljoen. Dat zijn dus twaalf nullen.

In 2018 was Jeff Bezos al de eerste persoon met een vermogen van meer dan 100 miljard dollar. Zoals de cijfers er nu uitzien, zou Jeff Bezos in 2026 ’s werelds eerste biljonair kunnen zijn. In het eerste kwartaal van 2020 is de omzet van Amazon zo gigantisch gegroeid, dat zij een omzet hadden van 75,5 miljard dollar. Er wordt verwacht dat het tweede kwartaal van 2020 een nog grotere stijging zal zien.

Bekijk ook:
Bullet Train: De nieuwe actiethriller met Brad Pitt en Sandra bullock

Verontwaardigde reacties

Niet iedereen kan dit nieuws goed waarderen. Er is vooral veel woede om het feit dat de medewerkers van Amazon zichzelf blootleggen aan extra risico’s tijdens de coronacrisis, terwijl Jeff Bezos al het geld ziet binnenstromen op zijn rekening. Op Twitter wordt dan ook veel gebruikt van de hashtag #RIPCapitalism rondom dit nieuws. Natuurlijk geeft Jeff ook wel het een en ander aan goede doelen, maar niet op hetzelfde niveau als Bill Gates of Mark Zuckerberg.

De volgende Biljonair

Comparisun heeft zichzelf de taak gegeven om uit te zoeken wie de volgende biljonair zou worden. Eerlijk is eerlijk, wij kennen de meeste namen niet, maar blijkbaar doen ze iets goed. De opvolger van Jeff zou de Chinese Xu JiaYin zijn. Volgens de berekeningen zou hij in 2027 biljonair worden.

Bekijk ook:
Top 10 populairste smartphone apps van 2020

biljonairs

Hoe denken mensen over rijk zijn?

Er zijn dus veel verontwaardigde reacties op het nieuws dat het niet lang meer duurt tot we een biljonair op de wereld hebben. Ik hoef jou natuurlijk niet uit te leggen dat en groot gedeelte van deze reacties niet alleen voortvloeien uit zorgen voor de medewerkers. Maar waarom vinden we nieuws van rijke mensen nu eigenlijk zo storend?

Er zijn hier meerdere onderzoeken over uitgevoerd, en elke keer opnieuw is gebleken dat het vooral gaat om de ongelijkheid. We vinden het schandalig dat een voetbalspeler miljoenen verdient, terwijl een verpleegkundige, die nu hard aan het werk is en ontzettend veel risico loopt, nog niet eens de helft daarvan verdient. Dat soort kennis gaat gaat simpelweg tegen ons gevoel van eerlijkheid in. Een groot gedeelte van de mensheid zou het dan ook niet erg vinden om rijkdom te herverdelen, zolang het maar niet te ver gaat.

Bekijk ook:
Kim Kardashian en Kanye West gaan scheiden

Hoe denk jij hierover? Laat het weten in de reacties ↓↓↓

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

puppy's gestolen

Moederhond (3) vermoord en tien pups gestolen bij inbraak in Beers

Is de zorg nog betaalbaar na corona?