Dyson Supersonic review 12
8
Saved Read later
Deel dit bericht

Dyson Supersonic review

In de jaren 60 van de vorige eeuw was de haardroger een revolutionair product. Met dit apparaat was het plots mogelijk om snel haren te drogen. Iets wat voorheen niet mogelijk was. Opvallend genoeg is vanaf dat moment het ontwerp van een haardroger niet heel erg veranderd. Totdat Dyson met de Dyson Supersonic haardroger op de markt kwam. Qua design wist deze föhn zich direct te onderscheiden.

Geldt dit ook op het gebied van techniek en gebruik? Ja, absoluut. Wij hebben recent de Dyson Supersonic uit mogen proberen en waren onder de indruk. Onder de indruk van het design, van de revolutionaire techniek én van de algehele werking. In deze uitgebreide Dyson Supersonic review vertellen we je hier graag meer over.

Wat is de Dyson Supersonic precies?

Je kunt de Dyson Supersonic als een ‘normale’ haardroger zien. Ten opzichte van normale haardrogers onderscheidt dit apparaat zich wel door het design. De föhn ziet er anders uit, maakt van een andere techniek gebruik en biedt daardoor ook andere voordelen. In deze Dyson Supersonic review laten wij je graag uitgebreid kennismaken met deze voordelen.

De werking van deze haardroger staat als een paal boven water; je haren worden op een duurzame en snelle manier gedroogd. Nadat je haren gedroogd zijn, kun je je haren direct in model brengen. Dat is ook mogelijk met de Dyson Supersonic. Bij aanschaf krijg je namelijk meerdere opzetstukken geleverd, waarmee je verschillende kapsels kunt creëren.

Wil je iets meer weten over het design van de Dyson Supersonic? Dan raden wij je aan om onderstaande video even te bekijken. In deze video zie je – van binnen en van binnen – hoe deze föhn er precies uit ziet:

Verschillende modellen van de Dyson Supersonic

Dyson kiest er vaak voor om hun producten in meerdere varianten uit te voeren. Dat is ook het geval bij de Dyson Supersonic. Deze föhn wordt door Dyson namelijk in vier varianten aangeboden:

  • Dyson Supersonic föhn Pruisisch blauw en koper: inclusief opbergdoos, styling set, 5 opzetstukken en 3 accessoires.
  • Dyson Supersonic föhn nikkel koper: inclusief 5 opzetstukken.
  • Dyson Supersonic föhn roze: inclusief 5 opzetstukken.
  • Dyson Supersonic föhn fuchsia: inclusief 5 opzetstukken.

Wil je de meest uitgebreide Dyson föhn tot je beschikking hebben? Dan kies je voor de variant in het blauw en koper. Bij die variant krijg je namelijk een opbergdoos en styling set ter waarde van 110 euro meegeleverd. De andere varianten kenmerken zich door hun kleur; je hebt bij Dyson in ieder geval voldoende om uit te kiezen.

Bekijk ook:
Wat is het juiste moment om je zilveren sieraden te verkopen?

Wat zijn de voordelen van de Dyson Supersonic?

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe föhn? En wil je echt een föhn kopen die aan al je wensen gaat voldoen? Dan is ons advies eens om je pijlen op de Dyson Supersonic te richten. Toen wij deze Dyson föhn uit mochten proberen, werden wij namelijk direct enthousiast. Dat enthousiasme is tot op de dag van vandaag niet meer verdwenen. In deze Dyson föhn review laten wij je graag kennismaken met de belangrijkste voordelen van de Supersonic föhn.

Beschikt over een temperatuurmeter

Eén van de belangrijkste nadelen van een föhn is de hoge temperatuur. Doordat de lucht uit de föhn zo warm is, worden je haren snel gedroogd. Deze warme lucht is echter wel schadelijk voor zowel jaren als voor je hoofdhuid. Dyson heeft er daarom voor gekozen om de Supersonic föhn van een temperatuurmeter te voorzien.

Wat deze temperatuurmeter precies doet? Deze meter meet de temperatuur van de luchtstroom 20 keer per seconde. Op basis van die meting past de Dyson Supersonic de luchtstroom direct aan, waardoor je haar op de optimale manier gedroogd kan worden. Op deze manier voorkom je overigens ook pluizend haar.

In onderstaande video vertelt een ontwerper van Dyson meer over deze technologie:

Snelle droging

Het is hoe dan ook een feit dat je met deze Dyson föhn heel snel je haren kunt drogen. Dit is onder andere te danken aan de krachtige V9-motor. Deze motor is niet allelen krachtig, maar is ook duurzaam. Die combinatie zorgt ervoor dat je haar nú snel gedroogd wordt, maar over een paar jaar nog steeds.

Bij deze föhn heeft Dyson ook voor de zogeheten Air Multiplier technologie gekozen. Met dank aan deze technologie wordt de lucht onder een hoek van 20 graden weggeblazen. Met dank aan deze hoek wordt de lucht sneller weggeblazen, waardoor je haren sneller gedroogd worden. De Air Multiplier technologie en de V9-motor zorgen tezamen voor een onwijs snelle droging.

Leuk detail: de V9-motor levert maar liefst 110.000 toeren per minuut. Ten opzichte van een ‘normale’ föhn is dit tot 6 keer meer. Je kunt je hierdoor ongetwijfeld al voorstellen dat het drogen van je haar met de Dyson Supersonic heel snel gaat.

Ligt heerlijk in de hand

Dyson heeft ook op het gebied van design de juiste keuzes gemaakt. Zoals we eerder in deze Dyson föhn review al aangegeven hebben, is het design baanbrekend geweest. Iets wat ook baanbrekend is, is volgens ons het gemak. De Dyson Supersonic ligt namelijk heerlijk in de hand en is daardoor perfect te bedienen.

Belangrijkste kenmerk is dat de motor in het handvat verwerkt zit. Dat zorgt ervoor dat deze föhn een stuk kleiner, een stuk lichter en een stuk stiller is. Met dank aan deze plaatsing is ook het zwaartepunt bij deze föhn uniek. Doordat het zwaartepunt zich in het handvat bevindt, behoud je echt de optimale controle over deze föhn. Je haren drogen gaat hiermee nóg sneller.

Bekijk ook:
Supplend nagellak review: Jouw oplossing voor kalknagels

Met vijf opzetstukken geleverd

Als je de Dyson Supersonic aanschaft, krijg je maar liefst 5 opzetstukken meegeleverd:

  • Opzetstuk voor glad haar
  • Opzetstuk voor drogen en stijlen
  • Opzetstuk voor fijn haar
  • Blaasmond met kam
  • Diffuser

Ten opzichte van andere opzetstukken zijn deze opzetstukken uniek te noemen. Dit komt onder meer doordat deze opzetstukken een dubbele wand hebben. Met dank aan deze dubbele wand worden de opzetstukken niet warm, waardoor je ook niet (meer) je handen verbrandt tijdens het wisselen van de opzetstukken.

Bijkomend voordeel is dat deze opzetstukken magnetisch zijn. Door de magnetische werking zuigen de opzetstukken zich als het ware vast aan de föhn, waardoor ze perfect blijven zitten. Dit zorgt er ondertussen ook voor dat de opzetstukken niet vervormen. Uiteraard komt dit de levensduur van de opzetstukken én van de Dyson Supersonic alleen maar ten goede.

Wat zijn de nadelen van de Dyson Supersonic?

Is de Dyson Supersonic dan de perfecte föhn? Nee, dat is in onze ogen niet het geval. Wij zijn heel enthousiast over deze föhn, maar er zijn ook enkele nadelen waar je goed rekening mee moet houden. De belangrijkste nadelen bespreken we hieronder.

Duur

De Dyson Supersonic is duur. We kunnen er omheen draaien, maar dat doen we bewust niet. Als je deze föhn aan wilt schaffen, moet je simpelweg heel diep in de buidel tasten. Het klopt dat je hier een hoop voor terug krijgt, maar je moet dit bedrag in eerste instantie überhaupt wel uit kunnen geven.

Wat je precies voor de Dyson Supersonic moet betalen, bespreken we graag hieronder.

Vraagt om gewenning

Ten opzichte van reguliere föhns is de Dyson Supersonic echt uniek. Dit zorgt ervoor dat je aan het begin wel goed aan deze föhn moet wennen. De föhn houdt bijvoorbeeld heel anders vast en heeft ook een andere werking. Nadat je een paar keer van deze föhn gebruik hebt gemaakt, ben je hier gelukkig wel aan gewend.

Wat kost de Dyson Supersonic?

Dyson hanteert voor de Dyson Supersonic een adviesprijs van 399 euro.

Onze eindconclusie over de Dyson Supersonic

Een supersonische föhn met ongekend veel voordelen. Dat is volgens ons de beste omschrijving van de Dyson Supersonic. Deze omschrijving geeft ook direct aan dat wij heel enthousiast zijn over deze föhn.

De technologie is uniek, het design is uniek en de werking is echt perfect. Als je haren snel en duurzaam wilt drogen, is dit gewoonweg de beste föhn waar je voor kunt kiezen. Daarbij moet je dus wel goed rekening houden met het prijskaartje van ongeveer 400 euro. In onze ogen is dat ook het enige (belangrijke) minpunt van deze föhn. Over de rest zijn wij héél enthousiast!

Wil je meer weten over deze Dyson föhn? In onderstaande video vind je nog meer handige informatie over deze föhn:

Conclusie

Als je haren snel en duurzaam wilt drogen, is dit gewoonweg de beste föhn waar je voor kunt kiezen. Daarbij moet je dus wel goed rekening houden met het prijskaartje van ongeveer 400 euro.

8
Voordelen
Beschikt over een temperatuurmeter Snelle droging Ligt heerlijk in de hand Veel accessoires
Nadelen
Vraagt om gewenning
  • Review8
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.