Zo kun je je goed voorbereiden op de winter 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo kun je je goed voorbereiden op de winter

We laten de zomer weer achter ons en kijken vol goede moed uit naar de komende winter. Een winter die relatief zacht lijkt te verlopen, maar uiteraard is niks zo onvoorstelbaar als het weer.

Wil je je graag goed voorbereiden op komende winter? Met onderstaande tips zorg je niet alleen voor veel comfort in huis, maar ook buiten huis.

Tip 1: investeer in een goede koffiemachine of waterkoker

Tijdens de winterperiode is het heerlijk om een warm kopje koffie of thee te drinken. Om deze reden is het advies om in een goede koffiemachine of waterkoker te investeren. Hiermee zet je immers snel een lekker kopje koffie of thee.

In het verlengde hiervan: investeer ook in goed onthardingszout. Met goed onthardingszout werkt de waterontharder in je woning perfect, waardoor het water een stuk zachter wordt. Dit is uiteraard ook van grote invloed op de smaak van de koffie en thee.

Tip 2: investeer in warme dekens

De gas- en energieprijzen zijn in 2022 tot ongekende hoogtes gestegen. Het is dusdanig duur geworden dat in veel huizen de kachel überhaupt niet meer aanstaat. Heb ook jij de wens om je kachel zo min mogelijk aan te zetten? Dan is het aan te raden om in warme dekens te investeren.

Zodra je ’s avonds op de bank plaatsneemt, sla je dit warme deken om je heen. De kans dat je het nu nog koud hebt, is een stuk kleiner. En je hoeft de kachel dus niet meer aan te zetten. Het deken zorgt voor de gewenste warmte en daarmee voor het gewenste wooncomfort. Wat wil je nou nog meer?

Tip 3: bereid je tuin voor op de winter

Het is ook aan te raden om je pijlen op de tuin te richten. Heb je bijvoorbeeld fraaie meubelen in je tuin staan? Doe dan alvast goede beschermhoezen om deze meubelen heen. Ook is het aan te raden om het gras nog een laatste keer te maaien en om eventueel struiken bij te snoeien. Ga wel goed na of het bij het betreffende soort struik wel goed is om deze te snoeien.

Bijkomende tip: haal ook alvast wat strooizout. Met strooizout ben je ’s winters in staat om de looppaden in je tuin in te strooien. Hiermee voorkom je dat je ’s winters lelijk ten val komt in je tuin.

Tip 4: leg een dikker dekbed op je bed

Heb je meerdere soorten dekbedden? Dan is het nu de hoogste tijd om alvast een dikker dekbed op je bed neer te leggen. Heb je het gehele jaar door slechts één soort dekbed? Dan kun je de dekens, check tip twee, prima op je bed neerleggen. Daarmee heb je het alsnog lekker warm tijdens de koude nachten.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.