Nieuw nummer Queen Face It Alone
Saved Read later
Deel dit bericht

Nieuw nummer van Queen met Freddie Mercury uitgebracht: Face It Alone

De rockband Queen heeft donderdag een nieuw nummer uitgebracht. Bijzonder aan dit lied is dat de inmiddels overleden leadzanger Freddie Mercury erop te horen is. Dit maakt deze track het eerste nieuwe lied waarop Freddie Mercury’s stem te horen is sinds acht jaar. De naam van het nummer is ‘Face It Alone’.

“Een beetje vergeten”

De twee overgebleven bandleden van Queen, Roger Taylor en Brian May, maakten eerder dit jaar bekend dat ze het nummer tegengekomen waren. Dit vertelden ze op BBC Radio 2 afgelopen zomer. Hierin meldden ze dat het nummer jarenlang op de plank gelegen had totdat ze het ineens tegenkwamen.

“We waren deze track eigenlijk een beetje vergeten, maar daar was hij, dit juweeltje”, zo zei Taylor over de ontdekking. “Maar het was geweldig, een ware ontdekking. Het is een erg gepassioneerd stuk muziek.” De laatste keer dat Queen nooit eerder gehoorde nummers van Freddie Mercury in hun album uitgaven, was in 2014, wat deze track des te bijzonderder maakt.

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

Emotionele lading

Face It Alone werd opgenomen in 1989 voor het album The Miracle. Tijdens deze opnames was zanger Freddie Mercury, die overleden is aan de gevolgen van AIDS, al op de hoogte van zijn HIV-besmetting, al had hij het toen nog niet publiekelijk bekendgemaakt. Dit geeft het nummer met zinnen als “In the end you have to face it alone” een diepere emotionele lading. Gitarist Brian May zelf beschrijft het lied dan ook als “prachtig” en “aangrijpend”.

Freddie Mercury is in 1991 op slechts 45-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van AIDS. Een van de redenen dat hij wereldwijd zo beroemd was, had te maken met het feit dat hij een stembereik van vier octaven had, wat buitengewoon is voor een mannelijke zangstem. Zijn laatste liveoptreden was in 1986, en The Miracle, dat uitgebracht werd in 1989, is hiermee het eerste album van Queen waarop geen tour volgde.

Meer nieuwe nummers

Na het recente Face It Alone zouden er nog meer “nieuwe” nummers aan moeten komen. Op 18 november dit jaar zal er een speciale editie uit worden gebracht van The Miracle, waar nog vijf andere nummers op staan die tot nu toe niet eerder uitgebracht zijn.

Bekijk ook:
Een robot als babysit – hoe makkelijk willen we het hebben?

Dit gaat om de nummers ‘When Love Breaks Up', ‘You Know You Belong To Me', ‘Water', ‘I Guess We’re Falling Out' en ‘Dog With a Bone'. Ook hierin zou leadzanger Freddie Mercury te horen moeten zijn.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.