in

Grens met België dicht tot en met 8 juni

Vanaf maandag gaan de nieuwe maatregelen in

Coronavirus België maatregelen

België zal vanaf maandag weer nieuwe coronamaatregelen toepassen. Een van deze maatregelen is dat niet essentiële reizen naar België en vanuit België naar het buitenland verboden zijn tot en met 8 juni. Zo hoopt België de verspreiding tegen te gaan.

Uitzondering op de regel

Natuurlijk zijn er enkele gevallen waarbij dit reisverbod niet geldig is. Woon-werkverkeer is bijvoorbeeld gewoon toegestaan. Ook kun je gewoon de grens over als je medische zorg nodig hebt, dierenverzorging, of naar een partner gaat waarmee je nog niet samen woont. Het gaat dus echt om niet essentiële reizen zoals een weekendje shoppen, vakantie, naar de Ardennen, of tanken.

Onderwijs in België

Het is de bedoeling dat de scholen in België vanaf 18 mei langzaam weer open gaan. Op dit moment zijn er honderden jongeren vanuit Zeeuws-Vlaanderen, Limburg, en Noord-Brabant die onderwijs volgen in België. Zij zullen geen hinder ondervinden van deze maatregel. Ook zij mogen gewoon van en naar school reizen wanneer de scholen weer open gaan. Het is dan niet de bedoeling dat de kinderen na schooltijd gezellig een rondje door de stad gaan lopen.

Bekijk ook:
10 Landen met de meeste coronadoden

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.