Coronavirus België maatregelen
Saved Read later
Deel dit bericht

Grens met België dicht tot en met 8 juni

België zal vanaf maandag weer nieuwe coronamaatregelen toepassen. Een van deze maatregelen is dat niet essentiële reizen naar België en vanuit België naar het buitenland verboden zijn tot en met 8 juni. Zo hoopt België de verspreiding tegen te gaan.

Uitzondering op de regel

Natuurlijk zijn er enkele gevallen waarbij dit reisverbod niet geldig is. Woon-werkverkeer is bijvoorbeeld gewoon toegestaan. Ook kun je gewoon de grens over als je medische zorg nodig hebt, dierenverzorging, of naar een partner gaat waarmee je nog niet samen woont. Het gaat dus echt om niet essentiële reizen zoals een weekendje shoppen, vakantie, naar de Ardennen, of tanken.

Onderwijs in België

Het is de bedoeling dat de scholen in België vanaf 18 mei langzaam weer open gaan. Op dit moment zijn er honderden jongeren vanuit Zeeuws-Vlaanderen, Limburg, en Noord-Brabant die onderwijs volgen in België. Zij zullen geen hinder ondervinden van deze maatregel. Ook zij mogen gewoon van en naar school reizen wanneer de scholen weer open gaan. Het is dan niet de bedoeling dat de kinderen na schooltijd gezellig een rondje door de stad gaan lopen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.