in

You’ll Never Walk Alone-zanger Gerry Marsden (78) overleden

De leadzanger van Gerry & The Pacemakers is op 78-jarige leeftijd overleden

gerry marsden overleden

Gerry Marsden (78), de zanger van de wereldberoemde versie van het liedje ‘You’ll Never Walk Alone’, is overleden. Marsden was de leadzanger van Gerry & The Pacemakers, een Liverpoolse band. Het liedje is onlangs nog gebruikt om mensen door heel Europa te verbinden met elkaar.

Gerry Marsden overleden

Gerry Marsden is op 78-jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed. Samen met Fred Marsden, Les Chadwick en Arthur Mack vormde Gerry Marsden de band Gerry & The Pacemakers. Oorspronkelijk wilden zij Gerry Marsden and the Mars Bars heten, maar Mars Incorporated had hier bezwaar tegen. In 1961 werd Arthur Mack vervangen door Les Maguire. De band was van 1959 tot 1966 actief. Tot 2018 was Gerry Marsden nog werkzaam als soloartiest.

Het liedje ‘You’ll Never Walk Alone’ is oorspronkelijk gespreven door Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II voor de musical Carrousel uit 1945. Vervolgens is het nummer meermaals opgenomen door verschillende artiesten, maar de bekendste versie komt van Gerry & The Pacemakers. Het wordt tevens ook gebruikt als volkslied voor de fans van Liverpool.  De woorden ‘You’ll Never Walk Alone’ zijn zelfs opgenomen in het clublogo.

Bekijk ook:
Twee miljoen tweedehandsauto's verkocht tijdens coronapandemie

You’ll Never Walk Alone voetbal

Niet alleen Liverpool gebruikt dit liedje. De supporters van Celtic hebben het liedje ook overgenomen in 1966 nadat zij op Anfield wonnen in de halve finale van de UEFA Cup. Daarnaast hebben Borussia Dortmund, FSV Mainz, Club Brugge, KV Mechelen, Cambuur, Feyenoord en FC Twente het liedje de afgelopen decennia ook opgenomen als lijflied.

You’ll Never Walk Alone coronapandemie

Afgelopen jaar kreeg het liedje een hele nieuwe betekenis. Aan het begin van de coronacrisis, toen de wereld voor heel veel mensen een stuk kleiner werd, werd het liedje gebruikt om mensen te verenigen. Op 20 maart 2020 speelde meer dan 180 radiozenders in meer dan dertig landen in Europa tegelijk de versie van Gerry & The Pacemakers. Het initiatief kwam van onze eigen 3FM radio-dj Sander Hoogendoorn. En eerlijk is eerlijk, voor heel even voelden we ons verbonden met miljoenen anderen simpelweg door één lied te luisteren.

Bekijk ook:
Poll: Geef 2020 een cijfer

 

Bekijk ook:

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

verkoop tweedehandsautos gestegen

Twee miljoen tweedehandsauto’s verkocht tijdens coronapandemie

Week 53 Nieuwsquiz