gerry marsden overleden

You’ll Never Walk Alone-zanger Gerry Marsden (78) overleden

0 Shares

Gerry Marsden (78), de zanger van de wereldberoemde versie van het liedje ‘You’ll Never Walk Alone’, is overleden. Marsden was de leadzanger van Gerry & The Pacemakers, een Liverpoolse band. Het liedje is onlangs nog gebruikt om mensen door heel Europa te verbinden met elkaar.

Gerry Marsden overleden

Gerry Marsden is op 78-jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed. Samen met Fred Marsden, Les Chadwick en Arthur Mack vormde Gerry Marsden de band Gerry & The Pacemakers. Oorspronkelijk wilden zij Gerry Marsden and the Mars Bars heten, maar Mars Incorporated had hier bezwaar tegen. In 1961 werd Arthur Mack vervangen door Les Maguire. De band was van 1959 tot 1966 actief. Tot 2018 was Gerry Marsden nog werkzaam als soloartiest.

Het liedje ‘You’ll Never Walk Alone’ is oorspronkelijk gespreven door Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II voor de musical Carrousel uit 1945. Vervolgens is het nummer meermaals opgenomen door verschillende artiesten, maar de bekendste versie komt van Gerry & The Pacemakers. Het wordt tevens ook gebruikt als volkslied voor de fans van Liverpool.  De woorden ‘You’ll Never Walk Alone’ zijn zelfs opgenomen in het clublogo.

You’ll Never Walk Alone voetbal

Niet alleen Liverpool gebruikt dit liedje. De supporters van Celtic hebben het liedje ook overgenomen in 1966 nadat zij op Anfield wonnen in de halve finale van de UEFA Cup. Daarnaast hebben Borussia Dortmund, FSV Mainz, Club Brugge, KV Mechelen, Cambuur, Feyenoord en FC Twente het liedje de afgelopen decennia ook opgenomen als lijflied.

You’ll Never Walk Alone coronapandemie

Afgelopen jaar kreeg het liedje een hele nieuwe betekenis. Aan het begin van de coronacrisis, toen de wereld voor heel veel mensen een stuk kleiner werd, werd het liedje gebruikt om mensen te verenigen. Op 20 maart 2020 speelde meer dan 180 radiozenders in meer dan dertig landen in Europa tegelijk de versie van Gerry & The Pacemakers. Het initiatief kwam van onze eigen 3FM radio-dj Sander Hoogendoorn. En eerlijk is eerlijk, voor heel even voelden we ons verbonden met miljoenen anderen simpelweg door één lied te luisteren.

 

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

98
NEWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.