eerste uitnodigingen vaccinatie
Saved Read later
Deel dit bericht

Eerste uitnodigingen vaccinatie de deur uit

Vandaag kunnen duizenden medewerkers in verpleeghuizen een uitnodiging ontvangen om zich zo snel mogelijk te laten vaccineren tegen het coronavirus. Uiterlijk vandaag zal er meer bekend worden over de kortst mogelijke termijn waarop gestart kan worden met vaccineren van medewerkers uit de acute zorg.

Eerste uitnodigingen vaccinatie

Tot nu toe is 8 januari de eerst mogelijke datum waarop gevaccineerd kan worden. Dit zal in eerste instantie gebeuren in Houten, Veghel en Rotterdam. Op 11 januari zullen Amsterdam, Drenthe en Haaglanden ook volgen. Alle andere GGD-regio's zullen 15 januari volgen. Het is niet zo dat er een datum al vaststaat voor mensen die zich laten vaccineren. Deze afspraak moeten zij zelf telefonisch maken. Er is een enorm callcentrum opgestart die om 08:00 vanochtend open ging. Deze is opgezet door de GGD GHOR Nederland, de overkoepelende brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten en Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio.

Afspraak maken corona vaccin

In het callcentrum werken 2000 medewerkers die tussen 08:00 uur en 20:00 uur zeven dagen per week aan de slag gaan om afspraken in te plannen. Deze medewerkers weten waar ze mee bezig zijn. Alle medewerkers in het callcentrum zijn namelijk doorstromers vanuit het testcallcentrum. Tijdens het gesprek zullen zij bepalen of een persoon wel of niet gevaccineerd mag worden in verband met de contra-indicaties van het vaccin. Er zijn nog een klein aantal medewerkers die hier niet op getraind zijn, maar die zullen de komende dagen getraind worden en dus ook niet de telefoon opnemen voordat zij de training afgerond hebben.

Bekijk ook:
Apple overtroeft Samsung: Een vergelijking van prijs en prestaties

Vaccinatiestrategie

Op dit moment zijn er genoeg vaccins om 225.000 zorgmedewerkers twee keer te prikken. Er zijn zo'n 350 tot 400 prikkers in dienst om de vaccinatie te geven. In eerste instantie zal het zorgpersoneel in verpleegtehuizen ingeënt worden, en daarna volgen de ouderen die in die tehuizen wonen. Ook de zorgmedewerkers in de acute zorg zullen zo snel mogelijk gevaccineerd worden. Het gaat dan vooral om verpleegkundigen en artsen die op de intensive care, spoedeisende hulp, ambulance of corona-afdeling werken. Daarnaast is het ook de bedoeling dat huisartsen dezelfde prioriteit zullen krijgen.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.