in ,

Xbox Live Gold jaarabonnementen geschrapt

En dit is waarom

xbox live gold jaarabonnement
Robert Klein© /123rf.com

Microsoft heeft bevestigd dat zij gestopt zijn met de verkoop van Xbox Live Gold jaarabonnementen. Er zijn nu alleen nog abonnementen te krijgen voor één of drie maanden. Microsoft laat niet weten waarom zij gestopt zijn met de jaarabonnementen.

Jaarabonnement Xbox Live Gold

Xbox Live Gold is nodig om online te kunnen gamen op de Xbox. Er zijn wel speculaties wat betreft de reden van het schrappen van de Xbox Live Gold jaarabonnementen. Een van deze speculaties is dat Microsoft meer gamers richting de Xbox Game Pass wilt krijgen. Xbox Game Pass is een abonnementendienst waardoor je toegang krijgt tot ruim honderd games.

Xbox Game Pass

Met het duurste abonnement van Xbox Game Pass krijg je ook toegang tot alle Xbox Live Gold-functies. Veel gamers zijn boos door deze verandering en zeggen al over te stappen naar een andere console. Het duurste abonnement van de Xbox Game Pass is ruim 13 euro duurder dan Xbox Live Gold welke maar 7 euro per maand kost.

De nieuwe streamingdienst van Microsoft, xCloud, zal later dit jaar ook toegevoegd worden aan de Game Pass. Hierdoor zou je games direct van de Microsoft-server kunnen streamen in plaats van ze eerst te downloaden. Met xCloud zou je ook games kunnen streamen op bijvoorbeeld een smartphone.

Lees ook:
Volvo terugroepactie - 2 miljoen auto's teruggeroepen

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe ouder je wordt hoe erger de kater?

Top 5 grootste steden ter wereld