in ,

Wie heeft een kerstboom op kunstwerk bij Sluiskiltunnel geplaatst?

En hoe is de kerstboom op het kunstwerk bij de Sluiskiltunnel gekomen?

kerstboom op kunstwerk sluiskiltunnel
© Camile Schelstraete

De gemeente Terneuzen staat voor een raadsel. Sinds dinsdagavond staat er een compleet versierde kerstboom bovenop het kunstwerk van kunstenaar Jan van der Ploeg nabij de Sluiskiltunnel. Wie de kerstboom bovenop het elf meter hoge kunstwerk heeft geplaatst? Dat blijft nog altijd een mysterie.

Kerstboom op kunstwerk Sluiskiltunnel

De nv Westerscheldetunnel heeft op de camerabeelden nog net kunnen zien dat de kerstboom dinsdag om 22:00 op het kunstwerk werd getakeld. Maar of dit gedaan was door een hoogwerker, helikopter, of andere voertuigen was niet meer te zien. Ook waren er geen mensen of auto’s in beeld. Op de beelden kun je nog maar net zien dat het een kerstboom is. De camera’s zijn voornamelijk op de weg gericht. Er zijn nog geen tips binnengekomen over wie dit grapje heeft uitgehaald.

Wedstrijd mooiste kerstversiering

Het feit dat het niet bekend is wie het gedaan heeft maakt het natuurlijk wel bijzonder, maar is ook een beetje jammer. Er is een wedstrijd voor de mooiste kerstversiering in Terneuzen, en de kerstboom op het kunstwerk bij de Sluiskiltunnel is zeker een kanshebber. Maar er kan natuurlijk geen prijs uitgereikt worden als niet bekend is wie de ‘dader’ is. De inwoners met de mooiste kerstversiering, zowel binnen als buiten, maken kans op één van de VVV geschenkbonnen ter waarde van €50,-. Normaal gesproken worden er lootjes uitgedeeld wanneer inwoners hun kerstbomen inleveren, maar door de coronapandemie hebben ze dit jaar gekozen voor deze aanpak.

Bekijk ook:
Max Verstappen wint eerste Grand Prix van het seizoen

Brandweer Terneuzen

Arentis, een Terneuzens bedrijf dat industriële machines verhuurt, heeft hoogwerkers in zijn assortiment zitten die makkelijk een hoogte van elf meter kunnen bereiken. Toch zeggen zij het niet gedaan te hebben. Ook zouden zij aan niemand een hoogwerker verhuurd hebben om een kerstboom op een kunstwerk te zetten, alhoewel dit natuurlijk ook niet gezegd zou worden. De brandweer zegt ook van niets te weten. Een ladderwagen heeft ook genoeg lengte om tot elf meter hoog te komen, maar de Veiligheidsregio Zeeland zegt dat zo’n voertuig nooit gebruikt zal worden om een kerstboom op een kunstwerk te hijsen. Een groot mysterie dus.

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

hoe gaat het nu met bruno bruins

Hoe gaat het nu met Bruno Bruins?

ariana grande verloofd

Ariana Grande verloofd met Dalton Gomez