in

OMGOMG

Duitse archeologen vinden galgenveld vol met skeletten

Een executieplaats voor criminelen

Dani Simmonds© / 123rf.com

In de Zuid-Duitse Alpen hebben archeologen een bizarre ontdekking gedaan. Bij het fundament van een galg zijn de resten van de skeletten van minstens 20 personen aangetroffen. De vindplek blijkt een galgenveld vol met skeletten te zijn.

Executieplaats

De plek was waarschijnlijk een executieplaats voor criminelen die op het naburige eiland Reichenau tot de dood werden veroordeeld. De meeste skeletten lagen op de buik, met de handen achter de rug gebonden.

Tussen de 20 en 40 jaar oud

Volgens het archief uit de plaats werd de galg in 1653 opgericht, in 1770 werd deze niet meer gebruikt. De gevonden slachtoffers waren allemaal mannelijk en tussen de 20 en 40 jaar oud. Sommige delen lagen verspreid om de galg, andere botresten werden verbrand gevonden.

Executie als vermaak

in die periode kwam het hele dorp bijeen om getuige te zijn van een executie. Vaak werd er een kermis of markt om de galg heen gebouwd waar mensen zich konden vermaken totdat de ter dood veroordeelde werd opgehangen, daarna ging men naar huis. Executie als vermaak was heel gewoon in die tijd.

Maanden aan de galg

De opgehangen mensen bleven vaak weken of maanden aan de galg hangen, vaak om eventuele criminelen in en om het dorp af te schrikken. soms vielen er lichaamsdelen van de galg, waarschijnlijk werden deze verbrand door de plaatselijke bevolking. Dit zou verklaren dat er ook verbrande resten zijn gevonden op de vindplek.

Zeldzaam

Een executieplaats dat zo gevonden wordt in Duitsland is zeldzaam, zo stelt archeoloog Jürgen Hald in de plaatselijke krant. Ter dood veroordeelden werden na een executie over het algemeen verbrand om ongedierte en ziekten tegen te gaan. Het vinden van het galgenveld biedt onderzoekers de mogelijkheid om nieuwe onderzoeken te doen naar de cultuurgeschiedenis van dit gebied.

Geschreven door Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Medewerkers cryptobedrijf hebben 50% winst op hun bitcoin salaris

Wat zijn de gevolgen van corona op de drugswereld?