#ikdoenietmeermee
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is #Ikdoenietmeermee en waarom is dit trending?

De laatste dagen beginnen steeds meer BN'ers en YouTubers de #Ikdoenietmeermee te gebruiken. Wat betekent dit precies? De hashtag is onderdeel van een protest tegen de coronamaatregelen. Door de hashtag te gebruiken eisen zij ‘eerlijkheid en transparantie' van de overheid. Onder andere Famke Louise, Thomas Berge en Tim Douwsma doen deze oproep.

#Ikdoenietmeermee

“Alleen samen krijgen wij de overheid onder controle”, dat is wat er gezegd wordt in de filmpjes op Instagram. Ook “Free the people” wordt regelmatig gezegd. Alle filmpjes hebben dezelfde tekst in de beschrijving, namelijk dat zij niet meer ‘hun bek zullen houden' als antwoord op premier Rutte. Er worden vragen gesteld over het nut van de mondkapjes in het openbaar en de anderhalve meter regel. Tevens worden er ook vraagtekens gezet bij de betrouwbaarheid van de PCR-test die gebruikt wordt om op corona te testen.

#Ikdoewelmee

Politici en andere BN'ers beantwoorden de protest hashtags met hun eigen #Ikdoewelmee. Zij geven fel kritiek op de oproep. Zo zou de hashtag egoïstisch en lui zijn, hoewel de vragen niet allemaal onterecht zijn.

“Een dodelijk virus is geen spel waar je even mee kunt stoppen.” – VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff

Een paar maanden geleden nam Thomas Berge, nu lid van het #Ikdoenietmeermee kamp, nog een ‘coronalied' op waarin gezongen werd dat we samen tegen het virus vechten.

Overheid vraagt hulp

Volgens verschillende influencers zou de overheid hen om hulp gevraagd hebben om jongeren meer te betrekken bij het coronabeleid. Zo vertelt rapper Bizzey dat hij onlangs nog ‘een tonnetje' geboden werd door het RIVM om een filmpje voor hun op te nemen. Toch zijn er steeds meer BN'ers die zich de laatste maanden tegen het beleid keren. Samen hebben zij miljoenen volgers, maar het is nog maar de vraag wat de impact van #Ikdoenietmeermee zal zijn.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.