blijdorp krijgt lening van 10 miljoen
Saved Read later
Deel dit bericht

Diergaarde Blijdorp krijgt lening van 10 miljoen

De gemeente Rotterdam heeft maatregelen genomen om te zorgen dat Diergaarde Blijdorp niet failliet gaat: de dierentuin krijgt een lening van 10 miljoen. Wethouder Bert Wijbenga vertelt dat dit een prachtige plek is die we moeten helpen om in stand te houden. 

Diergaarde Blijdorp krijgt lening van 10 miljoen

Er zitten wel voorwaarden aan de lening voor Diergaarde Blijdorp. Zo moet de dierentuin bijvoorbeeld snijden in haar organisatie om de vaste lasten te verlagen. Overigens moet de gemeenteraad nog wel instemmen met de financiële steun. Recentelijk werd er ook al een reorganisatie aangekondigd waardoor 45 van de 180 medewerkers hun baan zouden verliezen.

Blijdorp en corona

Diergaarde Blijdorp is door de coronacrisis twee maanden lang dicht geweest. Na de heropening trok de dierentuin ook veel minder bezoekers dan normaal. Dit werd aan de ene kant veroorzaakt omdat slechts maximaal 40% van de normale capaciteit gebruikt kon worden, maar aan de andere kant ook omdat mensen nu niet graag de drukte opzoeken.

Bekijk ook:
Zoveel geld heeft Hamas jaarlijks beschikbaar voor de strijd tegen Israël

Voor de gemeente Rotterdam is Blijdorp een plek van de stad die meerdere belangrijke maatschappelijke functies verenigt. Daarom willen zij er ook alles aan doen om de dierentuin niet failliet te laten gaat.

Wat als Blijdorp wel failliet gaat?

Het doemscenario is dat Blijdorp uiteindelijk failliet zou gaan, ook al doet de gemeente er alles aan om dit te voorkomen. Dit zou slecht nieuws zijn. Niet alleen voor de gemeente, maar ook voor de dieren. Deze kunnen nu namelijk waarschijnlijk nergens terecht. Andere dierentuinen, zowel nationaal als internationaal, verkeren in dezelfde situatie. Tevens speelt Diergaarde Blijdorp een cruciale rol bij meer dan 80 internationale onderzoeks- en fokprogramma's.

Begin november zal Diergaarde Blijdorp de eerste 4 miljoen ontvangen van de lening. In januari 2021 zal de resterende 6 miljoen overgemaakt worden. Het is de bedoeling dat de dierentuin de lening versneld aflost wanneer deze meer financiële ruimte krijgt.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.