Virgil van Dijk: Van Verdedigende Kracht tot UEFA Man van het Jaar
Saved Read later
Deel dit bericht

Virgil van Dijk verkozen tot voetballer van het jaar

De puntentelling loog er niet om tijdens de stemming voor de UEFA man van het jaar verkiezing, Virgil van Dijk heeft met 305 punten de concurrentie ver achter zich gelaten. De voortreffelijke centrum verdediger die momenteel uitkomt voor Liverpool versloeg Lionel Messi (Barcelona 207 punten) en Cristiano Ronaldo (Juventus 74 punten) met een geweldige voorsprong.

Jury en puntentelling

De jury bestond uit coaches van alle 32 teams uit het laatste seizoen van de Champions League en 48 leden uit de Europa League als mede 55 journalisten, een voor elk UEFA-lid associatie. Elk jurylid koos vervolgens drie spelers uit ter nominatie, de eerste kreeg 5 punten, de tweede 3 punten en de derde 1-punt. Toen de telling voldaan was eindigde Van Dijk bovenaan met een geweldige voorsprong op Messi van maar liefst 98 punten. Ronaldo eindigde als derde met slechts 74 punten maar liefst 133 punten achter de nummer twee.

Bekijk ook:
Bijzondere voetbalrecords in de Eredivisie

Van Dijk

“Als eerste denk ik dat ik al mijn medespelers moet bedanken” stelde Van Dijk toen hij de prijs in ontvangst nam. “Zonder hen en zonder de staf, zou ik niet bereikt hebben wat ik vooral over het laatste jaar bereikt heb. Ook bedank ik natuurlijk mijn familie”. Het was een lange weg in mijn reis, het is deel van wie ik ben. “Ik had dit nodig, ik ben niet de 18-jarige speler welke gelijk naar de top moest stijgen”

De stemming

UEFA Men's Player of the Year Top 3:

  • 1 Virgil van Dijk (Liverpool & Nederland) – 305 punten
  • 2 Lionel Messi (Barcelona & Argentinie) – 207 punten
  • 3 Cristiano Ronaldo (Juventus & Portugal) – 74 punten

Nummers 4 tot 10:

  • 4 Alisson Becker (Liverpool & Brazilie) – 57 punten
  • 5 Sadio Mané (Liverpool & Senegal) – 51 punten
  • 6 Mohamed Salah (Liverpool & Egypte) – 49 punten
  • 7 Eden Hazard (Chelsea/Real Madrid & Belgie) – 38 punten
  • 8 Matthijs de Ligt (Ajax/Juventus & Nederland) – 27 punten
  • 9 Frenkie de Jong (Ajax/Barcelona & Nederland) – 27 punten
  • 10 Raheem Sterling (Manchester City & Engeland) – 12 punten

Na afloop

Raheem Sterling gaf Virgil van Dijk na het verkrijgen van de Balon D'or te weten dat hij hard had moeten werken, elke stap van de weg en dat dit de reden was dat hij zo blij was. “Ik ben erg trots om deze prijs te krijgen en bedank iedereen die me geholpen heeft op deze weg”.

Bekijk ook:
Top 10 grootste voetbalstadions van Europa

De Ballon D'or

Gegeven dat de stemming met zo een overweldigde winst beëindigde voor Van Dijk, lijkt het erop dat de Nederlander aan het einde van het jaar ook de Ballon d'Or award zal krijgen. Deze prijs krijgt degene die de meeste stemmen krijgt van de internationale coaches, aanvoerders en journalisten. Het gevoel leeft dat Van Dijk ver voor loopt op zijn concurrenten en aan het einde van het jaar in december ook deze prijs in de wacht kan slepen.

Dit zou een einde betekenen aan de hegemonie van de afgelopen 10 jaar waarin Messi (2009, 2010, 2011, 2012 en 2015) en Ronaldo (2008, 2013, 2014, 2016 en 2017) de enige waren die de Ballon D'or in de handen namen. Volgens de recente voorspellingen zal Van Dijk de Ballon D'or gaan ontvangen en krijgen we aan het einde van het jaar een andere winnaar dan Messi of Ronaldo.

Bekijk ook:
Top 10 duurste Nederlandse voetballers aller tijden

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.