Apple Card
Saved Read later
Deel dit bericht

Apple Pay and beyond

Met Apple Pay is het mogelijk om te betalen via je telefoon. Apple claimt het hele concept van de credit card opnieuw uit te vinden door dit te koppelen aan het gemak en de veiligheid van Apple Pay. En als grootste lokkertje voor de Amerikanen: je kunt in aanmerking komen voor een lagere rente op je credit card. Voor Amerikanen een niet onbelangrijk gegeven.

Bekijk ook:
Hoe werkt Apple Pay?

Daily Cash over je uitgaven

Het concept is simpel en sluit aan bij het verder digitaliseren van betalen bij de supermarkt, online of ….. Ja, waar eigenlijk niet. De Apple Card ‘woont’ in je iPhone, in je wallet. Daar wordt bijgehouden wat je uitgeeft en wanneer. Kun je een uitgave niet meer herinneren? Geen probleem, want je kunt van elke transactie zien waar het plaatsvond met behulp van Maps. Wekelijkse en maandelijkse overzichten zijn natuurlijk beschikbaar.

En om het nog mooier te maken krijg je ook nog eens bij iedere aankoop die je doet direct ‘Daily Cash’, oftewel je krijgt een klein bedrag (3%, 2% of 1% van je aankoopbedrag, afhankelijk van wat je aankoop was) dat in je wallet op je iPhone wordt bijgehouden en dat ook meteen weer beschikbaar is om te gebruiken. De rente die je betaalt over je uitstaande saldo is het ook heel eenvoudig. Naarmate je aan het eind van de maand meer aflost gaat de rente naar beneden, waarbij je uiteraard op 0% uitkomt wanneer je het hele uitstaande saldo vereffend. Naarmate je minder aflost gaat de rente omhoog. Een uitgebreide toelichting, met een filmpje, vind je op deze site van Apple.

Bekijk ook:
Zo gaan we in de toekomst betalen

Een toekomst zonder cash geld

Met dit concept maken we weer een stap richting een samenleving zonder chartaal geld. Wanneer je nu al ziet hoeveel mensen er even met hun iWatch of iPhone langs de betaalterminal zwaaien om zo af te rekenen is het een kwestie van tijd voordat cash geld echt tot het verleden behoort. Uiteraard heeft iedereen hier zijn eigen ideeën over en zal dat nog wel voor wat vuurwerk gaan geven. Zo zal mijn 80-jarige vader, en veel van zijn generatiegenoten, met angst en vrees naar dit soort ontwikkelingen kijken. Het is echter een ontwikkeling die zeker bij de huidige millennial generatie zal aanslaan. Immers, hun hele leven zit zo’n beetje in hun telefoon, of hangt om hun pols.

Zoals gezegd, dit is iets wat momenteel in de Verenigde Staten wordt uitgerold, rekening houdend met de lokale wet- en regelgeving zoals credit ratings die men daar heeft. Maar…… Coming to this theatre soon!

Bekijk ook:
Tim Cook is miljardair, net zoals deze 5 tech CEO's

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.