brandbrief verpleegkundige

Verpleegkundigen sturen brandbrief aan kabinet

0 Shares

Volgens verpleegkundigen is de maat vol. Dit laten zij weten in een brandbrief aan het kabinet. Zij vragen middels de brief om direct strengere maatregelen in te voeren om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De zorg kan het niet meer aan.

Brandbrief verpleegkundigen

Maar liefst 85% van de 350.000 verpleegkundigen vragen om strengere maatregelen. Zij stellen dat er bijna sprake is van een zorginfarct: een situatie waarin zorg op grote schaal niet meer, of met onvoldoende kwaliteit, kan worden geleverd. De verpleegkundigen stellen dat dit zorginfarct alleen maar erger zal worden als er langer gewacht wordt. Na de eerste golf is hen verteld dat het de bedoeling was dat er tijdens een tweede golf gewoon doorgewerkt zou worden met de reguliere zorg. Dat is echter niet meer mogelijk. Spoedeisende hulpposten moeten sluiten omdat de doorstroming van patiënten stokt. De verpleegkundigen stellen zelfs dat ambulances rondjes moeten rijden omdat ze hun patiënten niet kwijt kunnen.

Ook andere sectoren geraakt

Ziekenhuizen stellen dat andere sectoren er ook op achteruit gaan en in de problemen komen. Dit komt bijvoorbeeld door patiënten die niet in het ziekenhuis terecht kunnen waardoor zij thuis verpleegd moeten worden met een zwaardere zorgvraag, of patiënten die uit het ziekenhuis ontslagen worden maar langdurige nazorg nodig hebben. De specialisten ouderenzorg liet eerder deze week ook al weten dat de basiszorg in verpleeghuizen nu al in het geding is.

Tekort aan werknemers

Tevens zijn er ook te weinig werknemers. In sommige instellingen ligt het ziekteverzuim op maar liefst 50%. Ook zijn in sommige ziekenhuizen maar liefst 40% van de testuitslagen van medewerkers positief. De combinatie van ziekte, overbelasting, psychische klachten en verdenkingen van covid-19 hebben ervoor gezorgd dat er maar liefst 60.000 medewerkers per dag niet inzetbaar waren tussen juli en september. De brandbrief wijst erop dat die cijfers nog vóór de tweede golf waren, en de nood inmiddels zo hoog is dat zieke medewerkers alsnog gevraagd worden om te werken. Dit werkt natuurlijk tegenstrijdig en maakt het probleem alleen maar groter. De brandbrief eindigt met nogmaals de vraag om meteen actie te nemen zodat de schade niet nog verder oploopt, en de maatregelen niet langer hoeven te duren dan nodig is.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

38
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
TOPLIJSTJES

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.