in

Veel middelbare scholen maandag nog niet open

Veel middelbare scholen maandag nog niet open

Maandag mogen alle middelbare scholen weer open. Voor veel scholen komt dit echter te vroeg. Leerlingen en docenten zouden wel twee keer per week een corona zelftest moeten doen om virusverspreiding tegen te gaan. De scholen hebben van het ministerie daarvoor Corona zelftesten ontvangen.

De heropening van de scholen werd verleden week aangekondigd door het kabinet. Veel scholengemeenschappen zeggen nog niet klaar te zijn voor een heropening van fysiek onderwijs. Sommige scholen zeggen zelfs te twijfelen of ze op 7 juni klaar zijn. Dat is de datum dat scholen verplicht volledig open moeten gaan.

Zelftest Beleid vormgeven op scholen

Directeuren geven aan niet te weten hoe ze het zelf testbeleid vorm moeten geven. Ook moeten er roosters en klaslokalen omgegooid worden. Op dit moment krijgen de leerlingen maar een paar dagen in de week fysiek les. Zij volgen voor de rest online lessen. Volgens het NUOVO is het geen gemakkelijke klus dit nu weer om te gooien naar een volledig lesrooster voor alle leerlingen. Er is begrip dat het verplicht is om 7 juni de deuren weer te openen maar er moet goed gekeken worden naar wat mogelijk is.

Bekijk ook:
Oppositieleider Navalny naar Russisch strafkamp: dit staat hem te wachten

In Noord-Brabant zijn ze iets positiever en verwachten ze geen problemen. Of alle scholen maandag direct open kunnen weet men nog niet te zeggen maar dat zij op 7 juni weer volledig les kunnen geven moet lukken volgens het OMO.

AOB: waarom niet wachten tot volgend schooljaar?

De Algemene Onderwijsbond laat weten in een korte reactie dat veel scholen nog niet volledig open zullen zijn. Zij hadden liever gezien dat men had gewacht tot volgend schooljaar. De laatste weken van een schooljaar zijn niet de productiefste weken en zij zien dan ook de noodzaak niet dat er nu een versnelde heropening nodig is.

Leerlingen zouden elkaar toch wel ontmoeten en onderling contact hebben. Bovendien ontstaat er nu weer druk op de leraren die het afgelopen jaar zich al meermaals hebben moeten aanpassen. Zij hebben iedere keer de manier van lesgeven om moeten gooien. Online lesroosters moeten nu weer in een fysiek patroon worden omgezet. Voor die paar weken had dit niet gehoeven. Voor de leerlingen is het ook weer wennen. Ook zij hebben het afgelopen jaar iedere keer te maken gekregen met aanpassingen in de manier waarop zij les kregen.

Geschreven door Herojo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top 10 bioscoopfilms – juni 2021