Vaccinatieplicht in Nederland voorlopig niet nodig 12
Vaccinatieplicht in Nederland voorlopig niet nodig
Saved Read later
Deel dit bericht

Vaccinatieplicht in Nederland voorlopig niet nodig

Premier Rutte heeft gisteren in een persmoment gezegd dat hij het voorlopig niet nodig vindt om in Nederland een vaccinatieplicht toe te passen. In sommige andere landen wordt dit wel gedaan. Rutte zegt dat het kabinet het voorlopig nog niet wil maar dat je niet in de toekomst kan kijken hoe een situatie zich ontwikkelt.

Rutte sluit dus niet uit dat er een prik plicht in de toekomst ingezet kan worden in de strijd tegen het coronavirus. Echter zijn daar nu nog geen plannen voor en er is ook geen noodzaak om een vaccinatieplicht in te zetten op dit moment. Bepaalde bedrijven in het buitenland kiezen er wel voor om een vaccinatieplicht in te voeren. Rutte zei hierover dat als dit gebeurt in Nederland, dat een eventueel geschil tussen werkgever en werknemer, in de rechtbank zal moeten worden uitgevochten.

In Nederland is de vaccinatiegraad momenteel hoog maar het vaccin werkt niet bij iedereen. In een aantal landen woedt een verhitte discussie over het verplicht vaccineren. In Frankrijk geldt sinds vandaag een vaccinatieplicht voor de zorgmedewerkers. In Nederland heeft het kabinet geen beslissing genomen over dit onderwerp.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Geen extra maatregelen

In Nederland daalt het aantal corona besmettingen en ook in de ziekenhuizen zien we geen stijging van opnames. Het goede nieuws hiervan is dat we dus geen extra maatregelen krijgen opgelegd. Wel wordt er met klem geadviseerd om, als je van vakantie terugkomt, je meteen laat testen. Dit geldt niet alleen voor de ongevaccineerden maar ook voor de mensen die gevaccineerd zijn.

Vrijdag nieuwe persconferentie

Het kabinet zette vorige week een dikke streep door alle grote festivals in ons land. Het besluit was een grote domper voor de festivalbranche. Eendaagse festivals mogen deze zomer alleen doorgang vinden onder de strikte voorwaarden dat maximaal 750 bezoekers mogen worden toegelaten, en het festival in de open lucht of in een open tent georganiseerd wordt. Lowlands kon daardoor dit jaar geen doorgang vinden.

Komende vrijdag wordt er een besluit genomen over het doorgaan van festivals na 1 september. Dit geldt voor de grote en kleine festivals. Het is de grote vraag of dit jaar de F1 in Zandvoort doorgang kan vinden. Deze wordt 5 september verreden. Deze week worden er dus belangrijk knopen doorgehakt. Dit doet het kabinet na advies van het OMT.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.