Vaccinatie verplicht gesteld bij grote bedrijven in de VS 14
Vaccinatie verplicht gesteld bij grote bedrijven in de VS
Saved Read later
Deel dit bericht

Vaccinatie verplicht gesteld bij grote bedrijven in de VS

Er zijn in Amerika verschillende grote bedrijven die van hun personeel eisen dat zij zich laten inenten. Eerder mogen zij niet naar kantoor komen. Google stelt de verplichting de komende week al in. Dit heeft topman Pichai aan zijn medewerkers laten weten. 

Hij wil de verplichting eerst voor de bedrijven van Google in Amerika instellen. Later zullen andere kantoren volgen in andere landen, als men daar voldoende vaccins heeft. Voor het personeel dat om speciale redenen niet ingeënt kan worden zullen andere richtlijnen volgen.

De datum waarop het personeel weer geregeld op het werk moet komen wordt naar achteren verschoven. Het zou eerst deze zomer al zijn maar omdat de Delta-variant oprukt en deze zeer besmettelijk is, mogen de werknemers tot achttien oktober volledig thuis blijven werken, als zij dit prettiger vinden.

Bekijk ook:
Poll: Moet het coronavaccin worden verplicht?

Facebook stelt vaccinatieplicht in

Ook Facebook wil een plicht om te vaccineren invoeren voor hun medewerkers die naar kantoor komen. Men verwacht dat in september de kantoren in Amerika weer voor de helft gevuld zullen zijn en de wens is dat Facebook in oktober weer volledig bevolkt is. Facebook is nog niet zover dat zij hebben nagedacht over de kantoren in andere landen. Men is hierover nog in beraad.

Netflix

Ook Netflix heeft besloten dat men gaat eisen dat acteurs en ander personeel die op de set werken zich laten inenten. Het gaat om de producties die in de grote studio in Amerika worden opgenomen. Hiermee is Netflix het eerste bedrijf wat een vaccinatieplicht instelt.

Delta, United en ambtenaren

Dan zijn er nog de luchtvaartmaatschappijen die van nieuwe medewerkers een vaccinatiebewijs willen zien. Het gaat om Delta en United. In de staten Californië en New York wil men dat de ambtenaren zich laten inenten. Willen zij dit niet dan moeten zij zich geregeld laten testen op het coronavirus. Het gaat om miljoenen ambtenaren.

Er wordt verwacht dat president Biden binnenkort zal aankondigen dat ook de ambtenaren van de federale overheid zich moeten laten inenten en dat zij dit moeten kunnen aantonen. Als men dit niet wil, zullen zij zich regelmatig moeten laten testen op het virus. Ook moet men dan een mondkapje dragen en zullen er strikte regels worden ingesteld waar zij zich aan moeten houden.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.