Weinig plezier in Frankrijk deze zomer zonder prik of test 12
Weinig plezier in Frankrijk deze zomer zonder prik of test
Saved Read later
Deel dit bericht

Weinig plezier in Frankrijk deze zomer zonder prik of test

Frankrijk: Zonder negatieve PCR-test of volledige vaccinatie kom je vanaf augustus geen publieke ruimte meer in. Alle plekken waar veel mensen samenkomen en het gezellig hebben worden verboden gebied voor mensen die zich niet hebben laten vaccineren, of die geen test kunnen overleggen. Deze maatregel gaat gelden voor iedereen van 12 jaar en ouder.  

Macron deelde deze boodschap op tv mede omdat de delta variant de besmettingen hard zou laten oplopen. De maatregel dat je met een gezondheidspas of negatieve test wel toegang krijgt tot een restaurant of museum moet de mensen overhalen zich toch te laten inenten.

De negatieve PCR-test mag niet ouder dan 48 uur zijn. Ben je eerder besmet geweest met covid dan moet je dit kunnen aantonen. De besmetting mag niet korter dan twee weken en langer geleden zijn dan zes maanden.

Gezondheidspas verplicht 

Vanaf 21 juli wordt de pas verplicht om een pretpark of zwembad in te komen waar meer dan 50 mensen zijn. Vanaf 1 augustus wordt deze maatregel uitgebreid naar treinen, ziekenhuizen, winkelcentra, restaurants, cafés en bussen die lange afstanden afleggen. Dit betekent ook voor de vakantiegangers dat ze niet zomaar overal naar binnen kunnen.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Voor de kinderen tot 12 jaar geldt deze regel niet maar tieners moeten wel aan de voorwaarden voldoen. Een andere mogelijkheid om toch op een terras te kunnen zitten, in een restaurant te eten of een museum te bekijken is je van tevoren te laten testen. Voor buitenlandse toeristen is dit niet langer gratis, die moeten 44 euro betalen voor een test.

Pushen om mensen zich te laten vaccineren

Macron wil hiermee de Fransen pushen zich te laten vaccineren. Ook verplicht hij het zorgpersoneel zich te laten inenten. Dit wordt vanaf 15 september gecontroleerd en heeft men zich niet laten vaccineren dan worden er straffen uitgedeeld aan medisch personeel. Vanaf het najaar moeten ook de Fransen gaan betalen voor de PCR-testen die nu nog gratis zijn voor hen.

Griekenland 

In Griekenland wordt het er ook niet leuker op voor de niet-gevaccineerde. De premier kondigde aan dat beroepsgroepen in de zorg zich verplicht moeten laten vaccineren. Griekenland kampt ook met een vaccinatie achterstand. Om die in te lopen, mogen de mensen zonder vaccinatie niet meer in restaurants, bioscopen, cafés en andere publieke gebouwen komen. De maatregel geldt voor de Grieken zelf maar ook voor de toeristen. Je mag nog wel op een terras zitten of je in buitenruimtes begeven zonder prik.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.