in

Blunder met coronatest veroorzaakt onjuiste uitslag in Dordrecht

Haperend apparatuur veroorzaakte onjuiste uitslagen

onjuiste uitslag corona

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Voorheen was dit alleen beschikbaar voor bepaalde beroepsgroepen en risicogroepen. Helaas is het niet helemaal gegaan zoals het hoort. In Dordrecht zijn ongeveer 15 mensen onterecht positief getest.

Onjuiste uitslag corona

De directeur van de GGD Zuid-Holland heeft bevestigd dat dit inderdaad gebeurd is. Er waren opvallen veel mensen die positief getest waren in Dordrecht, terwijl er geen traceerbare bron aanwezig was. Artsen hebben toen ook aan de bel getrokken. Het bleek uiteindelijk geen menselijke fout te zijn, maar een fout van haperend apparatuur. Een nieuwe analyse van de positieve testen heeft in alle 15 gevallen een negatieve uitkomst gehad. De mensen zijn ondertussen per brief op de hoogte gesteld en mogen hun quarantaine beëindigen.

Cijfers coronatest

In de eerste week van het openbaar beschikbaar stellen van de test hebben ongeveer 90.000 unieke bellers de afsprakenlijn gebeld. Hiervan hebben 59.090 een afspraak gekregen om te testen. Na één week waren er al 49.228 testen afgenomen. Er waren slechts duizend mensen positief getest, dat komt dus neer op ongeveer 2%.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waarom we geen 1,5 meter afstand hoeven te houden in een vliegtuig

Wat kan je allemaal met een Dolce Gusto?