onjuiste uitslag corona
Saved Read later
Deel dit bericht

Blunder met coronatest veroorzaakt onjuiste uitslag in Dordrecht

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Voorheen was dit alleen beschikbaar voor bepaalde beroepsgroepen en risicogroepen. Helaas is het niet helemaal gegaan zoals het hoort. In Dordrecht zijn ongeveer 15 mensen onterecht positief getest.

Onjuiste uitslag corona

De directeur van de GGD Zuid-Holland heeft bevestigd dat dit inderdaad gebeurd is. Er waren opvallen veel mensen die positief getest waren in Dordrecht, terwijl er geen traceerbare bron aanwezig was. Artsen hebben toen ook aan de bel getrokken. Het bleek uiteindelijk geen menselijke fout te zijn, maar een fout van haperend apparatuur. Een nieuwe analyse van de positieve testen heeft in alle 15 gevallen een negatieve uitkomst gehad. De mensen zijn ondertussen per brief op de hoogte gesteld en mogen hun quarantaine beëindigen.

Cijfers coronatest

In de eerste week van het openbaar beschikbaar stellen van de test hebben ongeveer 90.000 unieke bellers de afsprakenlijn gebeld. Hiervan hebben 59.090 een afspraak gekregen om te testen. Na één week waren er al 49.228 testen afgenomen. Er waren slechts duizend mensen positief getest, dat komt dus neer op ongeveer 2%.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.