in

Blunder met coronatest veroorzaakt onjuiste uitslag in Dordrecht

Haperend apparatuur veroorzaakte onjuiste uitslagen

onjuiste uitslag corona

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Voorheen was dit alleen beschikbaar voor bepaalde beroepsgroepen en risicogroepen. Helaas is het niet helemaal gegaan zoals het hoort. In Dordrecht zijn ongeveer 15 mensen onterecht positief getest.

Onjuiste uitslag corona

De directeur van de GGD Zuid-Holland heeft bevestigd dat dit inderdaad gebeurd is. Er waren opvallen veel mensen die positief getest waren in Dordrecht, terwijl er geen traceerbare bron aanwezig was. Artsen hebben toen ook aan de bel getrokken. Het bleek uiteindelijk geen menselijke fout te zijn, maar een fout van haperend apparatuur. Een nieuwe analyse van de positieve testen heeft in alle 15 gevallen een negatieve uitkomst gehad. De mensen zijn ondertussen per brief op de hoogte gesteld en mogen hun quarantaine beëindigen.

Cijfers coronatest

In de eerste week van het openbaar beschikbaar stellen van de test hebben ongeveer 90.000 unieke bellers de afsprakenlijn gebeld. Hiervan hebben 59.090 een afspraak gekregen om te testen. Na één week waren er al 49.228 testen afgenomen. Er waren slechts duizend mensen positief getest, dat komt dus neer op ongeveer 2%.

Bekijk ook:
Dit is de cast van de nieuwe Star Wars serie Obi-Wan Kenobi

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waarom we geen 1,5 meter afstand hoeven te houden in een vliegtuig

Wat kan je allemaal met een Dolce Gusto?