Deze elektrische auto hoeft nooit opgeladen te worden 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze elektrische auto hoeft nooit opgeladen te worden

Een elektrische zonneauto besturen die nooit meer opgeladen hoeft te worden? Dan moet je bij het Amerikaanse bedrijf Aptera Motors zijn. Zij hebben een puur elektrische auto gemaakt die meer dan 17.000 kilometers per jaar kan rijden zonder opgeladen te hoeven worden. Toch zijn er experts die er niet helemaal van overtuigd zijn.

Elektrische auto zonder opladen

De auto haalt zijn energie uit de zonnepanelen op het dak. Door deze zonnepanelen heb je geen externe energiebron meer nodig. Een bijkomend voordeel van de zonnepanelen? Als je de auto niet gebruikt, kun je de extra elektriciteit ook gebruiken voor het huishouden. Op de zonne-energie zou de standaarduitvoering een kleine 65 kilometer per dag kunnen rijden. Als er nog zonnepanelen op de motorkap en de achterklep geplaatst worden zou dit een slordige 141 kilometer zijn. Daarnaast is er ook een accu in de auto verwerkt waardoor je ‘s nachts of tijdens een zonloze dag ook gewoon kunt rijden. Een Aptera zal tussen de 25.900 en 46.000 dollar gaan kosten.

Bekijk ook:
Wat zijn de beste elektrische auto's van 2020?

Experts kritisch

Elektrische auto's zijn op dit moment al een goed alternatief voor auto's met verbrandingsmotoren, maar deze moet je op dit moment nog opladen. Een auto die gebruik maakt van directe zonne-energie zou nog zuiniger en efficienter zijn. Kort geleden werd dit nog gezien als iets voor in de toekomst, maar nu heeft het bedrijf Aptera Motors er dus werkelijkheid van gemaakt. Ook in Nederland wordt er hard gewerkt aan zo'n zelfde auto door het Nederlandse bedrijf Lightyear.

Experts zijn echter kritisch over de uitvoering van Aptera. Het oppervlak zou veel te klein zijn om tot een redelijk rendement te kunnen komen, en de beloofde prestaties van zowel Lightyear als Aptera zouden niet behaald kunnen worden. Het is nog niet bekend wanneer de Aptera in Nederland beschikbaar zal zijn.

Bekijk ook:
Eerste waterstoftrein in Nederland aangekomen

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.