tumblr nazi blogs
Saved Read later
Deel dit bericht

Tumblr verwijdert miljoenen haatberichten

Tumblr heeft zichzelf een flinke taak opgelegd. De komende tijd zou het blognetwerk zo'n 4,47 miljoen berichten moeten verwijderen. Deze berichten zouden voornamelijk afkomstig zijn van nazi-blogs, welke al eerder door Tumblr verwijderd zijn.

Nazi-blogs

De berichten zijn afkomstig van duizenden nazi-blogs die zichzelf op het platform hebben gevestigd. Tumblr heeft de optie om berichten van anderen te ‘rebloggen', wat betekent dat je het bericht van die groep deelt met jou netwerk. De originele berichten zijn al verwijderd, maar de reblogs zweven nog altijd rond. Deze gaat Tumblr nu ook verwijderen. De nazi-blogs zijn al een tijdje geleden offline gehaald omdat zij de algemene richtlijnen van Tumblr niet volgden.

Eerder niet verwijderd

De reblogs zijn bewust niet offline gehaald door Tumblr. Zij hoopte dat dit ruimte zou creëren voor gebruikers om kritiek te uiten op de berichten. Helaas is dit nauwelijks het geval geweest. Een tegenargument was zeldzaam. Naar aanleiding hiervan heeft Tumblr besloten om de berichten toch nog offline te halen.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.