in

Tony’s Chocolonely directeur aangehouden na bekladden standbeeld

De beurs overweegt aangifte

tony's chocolonely aangehouden

Donderdagmorgen is de directeur van Tony’s Chocolonely, Henk Jan Beltman, aangehouden in het centrum van Amsterdam op verdenking van vernieling. Het nieuws komt van zijn advocaat Geertjan van Oosten. Na een kort verhoor is hij weer op vrije voeten gekomen.

Directeur Tony’s Chocolonely aangehouden

De directeur wordt verdacht van het aanbrengen van politiek getinte graffiti op een muur van de Beurs van Berlage. Daar is een beeld van Jan Pieterszoon ingemetseld. De muurschildering is inmiddels verwijderd, maar bestond uit een afbeelding van een Tony’s Chocolonely reep met de slogan van Black Lives Matter.

Redenering Directeur

De directeur vindt het maar niets dat het beeld nabij zijn winkel staat, en vindt het ongepast. De muurschildering is donderdagochtend aangebracht door Beltman en een andere betrokkene. De beurs overweegt om aangifte te doen.

Naast dit beeld zijn er de afgelopen week tal van andere beelden beklad. Zo is het standbeeld van Piet Hein in Rotterdam beklad met de woorden ‘killer’ en ‘dief’, en is er op het beeld van Fortuyn ‘racist’ geschreven. De harde kern van Feyenoord is vorige week nog in actie gekomen om het standbeeld van Pim Fortuyn te bewaken.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Urban free climbing: een levensgevaarlijke extreme sport

Onderzoek wijst uit: je krijgt grijs haar door stress