tony's chocolonely aangehouden
Saved Read later
Deel dit bericht

Tony’s Chocolonely directeur aangehouden na bekladden standbeeld

Donderdagmorgen is de directeur van Tony's Chocolonely, Henk Jan Beltman, aangehouden in het centrum van Amsterdam op verdenking van vernieling. Het nieuws komt van zijn advocaat Geertjan van Oosten. Na een kort verhoor is hij weer op vrije voeten gekomen.

Directeur Tony's Chocolonely aangehouden

De directeur wordt verdacht van het aanbrengen van politiek getinte graffiti op een muur van de Beurs van Berlage. Daar is een beeld van Jan Pieterszoon ingemetseld. De muurschildering is inmiddels verwijderd, maar bestond uit een afbeelding van een Tony's Chocolonely reep met de slogan van Black Lives Matter.

Redenering Directeur

De directeur vindt het maar niets dat het beeld nabij zijn winkel staat, en vindt het ongepast. De muurschildering is donderdagochtend aangebracht door Beltman en een andere betrokkene. De beurs overweegt om aangifte te doen.

Naast dit beeld zijn er de afgelopen week tal van andere beelden beklad. Zo is het standbeeld van Piet Hein in Rotterdam beklad met de woorden ‘killer' en ‘dief', en is er op het beeld van Fortuyn ‘racist' geschreven. De harde kern van Feyenoord is vorige week nog in actie gekomen om het standbeeld van Pim Fortuyn te bewaken.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.