in

Bombrief blijkt chocoladeletter

Verlaat Sinterklaascadeau zorgt voor consternatie in Haarlem

Flinke onrust was er afgelopen week bij een bedrijf in de Ampzingstraat in Haarlem toen de post werd bezorgd. Een envelop die dikker dan normaal was, in combinatie met de bombrieven die eerder door het land heen waren bezorgd, zorgde ervoor dat er alarm werd geslagen. Na onderzoek bleek dat de brief een chocoladeletter bevatte.

Onderzoek ter plaatse

Na de noodoproep van het bedrijf kwam het Team Explosieven Verkenningen ter plaatse, samen met de Officier van Dienst in het kader van de crisisbeheersing. Zoals gezegd leverde het onderzoek naar het explosief uiteindelijk de echte inhoud van de brief: het bleek een wat vertraagd afgeleverde chocoladeletter. Het voorval heeft verder geen paniek opgeleverd binnen het bedrijf, aldus de politie.

Bombrieven

In de afgelopen weken zijn meerdere bedrijven binnen Nederland verrast met de ontvangst van bombrieven. Door de politie is een foto verspreid van de brieven en bedrijven zijn gewaarschuwd om voorzichtig om te gaan met verdikte enveloppen. De bombrieven die eerder aan de bedrijven werden verzonden hadden allemaal het Centraal Invorderings Bureau (CIB) als afzender.

Geschreven door Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

Bijzonder: spectaculair natuurverschijnsel in Australië

Snelladen van elektrische auto’s wordt fors duurder