Studenten in de problemen door coronacrisis 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Studenten in de problemen door coronacrisis

Dat de coronacrisis veel problemen met zich mee brengt, is een ding dat zeker is. Met name studenten zijn heel erg de dupe van deze coronacrisis. Voor hen is er de afgelopen maanden namelijk ontzettend veel veranderd. Sinds de uitbraak van het coronavirus kampen veel studenten met onzekerheden en stress.

Hogescholen en universiteiten dicht

Al sinds maart hebben hogescholen en universiteiten studenten geen fysiek onderwijs kunnen bieden. Tentamens en andere onderwijsactiviteiten gingen niet door en werden verplaatst. Sindsdien wordt alles online gedaan: lessen, tentamens, projecten en andere belangrijke onderwijsactiviteiten. Hoewel studenten het in de beginfase niet heel erg vonden om online onderwijs te volgen, doen steeds meer problemen zich voor.

Zo hebben sommige studenten niet de juiste faciliteiten om thuis goed te kunnen studeren. Sommige studenten zijn te snel afgeleid en dit zorgt voor minder goede resultaten. Daarnaast zijn de lessen die online gegeven worden vaak minder uitgebreid van stof en is er minder kans om veel vragen te stellen, dat je tijdens een fysieke les wel zou kunnen doen. Ook moesten veel studenten wennen aan het feit dat er ook online getoetst werd. Wat stond hen te wachten? Dit is natuurlijk een kwestie van wennen, maar het is toch heel anders dan dat je fysiek een tentamen aan het maken bent.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Minder sociaal contact

Niet alleen het volgen van online lessen en het maken van tentamens online kan voor problemen zorgen bij studenten. Veel studenten hebben ook moeite met het feit dat zij hun medestudenten niet meer zien. Uiteraard wel via online tools, maar ook dit verschilt enorm met een fysieke bijeenkomst met je medestudenten. Studenten vinden het vaak makkelijker om bijvoorbeeld voor een project even bij elkaar te komen, dan het via een online tool te doen. Bij een fysieke bijeenkomst met je projectgroep is het namelijk mogelijk om elkaar even snel te voorzien van feedback of vragen te stellen. Online gaat dit een stuk minder makkelijk, omdat iedereen vooral zelfstandig te werk zal moeten gaan.

Studievertraging

Vanwege de uitbraak van het coronavirus lopen steeds meer studenten een studievertraging op. Zo werden stages afgebroken, die bij veel opleidingen in een andere periode ingehaald zullen moeten worden. Daarnaast behalen veel studenten minder goede resultaten sinds er online onderwijs wordt gegeven. Dit kan van invloed zijn op het overgaan naar het volgende studiejaar, of bij sommigen zelfs leiden tot vertraging in het afstudeerproces.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Studentenleven

Op kamers in een studentenstad voor de gezelligheid en de leuke feestjes, ook dat zit er niet meer in sinds de coronacrisis. Studenten balen hier ontzettend van, omdat je studententijd natuurlijk onvergetelijk moet worden. Natuurlijk is het wel goed nieuws dat de horeca en terrassen beperkt hun deuren hebben geopend. Echter zitten studentenborrels en avondjes op stap er voorlopig waarschijnlijk nog niet in.

Baan

Door de coronacrisis hebben veel studenten hun baantje al verloren. Ook voor net afgestudeerde studenten, wordt het zoeken van een baan nog een lastige opgave. Door de coronacrisis besparen bedrijven op werknemers, en zijn zij dus niet op zoek naar nieuwe werknemers. Dit maakt het voor afgestudeerden extra lastig om in deze periode een baan te krijgen.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.