feyenoord pim fortuyn
?????? ???????/123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Standbeeld Pim Fortuyn bewaakt door harde kern Feyenoord

Over heel de wereld worden nu standbeelden beklad en kapot gemaakt als onderdeel van de Black Lives Matter protesten. Ook in Nederland zijn er al standbeelden beklad. De harde kern van Feyenoord beschermde vrijdagavond het standbeeld van Pim Fortuyn. Zo willen zij een statement maken.

Standbeeld Pim Fortuyn

In Rotterdam is onder andere het standbeeld van Piet Hein beklad met de woorden ‘killer' en ‘dief'. Op het beeld van Fortuyn werd ‘racist' geschreven. Door het beeld te beschermen spreken de fans zich uit tegen het bekladden van beelden. De actiegroep Helden van Nooit, die de meest recente bekladding heeft opgeëist, vindt dat Pim Fortuyn onterecht de status ‘martelaar' heeft gekregen. Wel verwijten ze hem ‘homonationalisme'.

Bekijk ook:
Feyenoord Quiz

Hooligans in actie

Niet alleen in Nederland komen de harde kernen tevoorschijn als reactie op activisten. Ook in Londen zou er een groep hooligans zijn die op hetzelfde moment als de Black Lives Matter-demonstranten willen protesteren. Het is behoorlijk onrustig in het Verenigd Koninkrijk op dit moment, en er wordt dan ook gevreesd voor ongeregeldheden.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.