in

CoolCool OMGOMG LOLLOL

Standbeeld Pim Fortuyn bewaakt door harde kern Feyenoord

Ook in Londen komen de hooligans in actie

feyenoord pim fortuyn
?????? ???????/123rf.com

Over heel de wereld worden nu standbeelden beklad en kapot gemaakt als onderdeel van de Black Lives Matter protesten. Ook in Nederland zijn er al standbeelden beklad. De harde kern van Feyenoord beschermde vrijdagavond het standbeeld van Pim Fortuyn. Zo willen zij een statement maken.

Standbeeld Pim Fortuyn

In Rotterdam is onder andere het standbeeld van Piet Hein beklad met de woorden ‘killer’ en ‘dief’. Op het beeld van Fortuyn werd ‘racist’ geschreven. Door het beeld te beschermen spreken de fans zich uit tegen het bekladden van beelden. De actiegroep Helden van Nooit, die de meest recente bekladding heeft opgeëist, vindt dat Pim Fortuyn onterecht de status ‘martelaar’ heeft gekregen. Wel verwijten ze hem ‘homonationalisme’.

Hooligans in actie

Niet alleen in Nederland komen de harde kernen tevoorschijn als reactie op activisten. Ook in Londen zou er een groep hooligans zijn die op hetzelfde moment als de Black Lives Matter-demonstranten willen protesteren. Het is behoorlijk onrustig in het Verenigd Koninkrijk op dit moment, en er wordt dan ook gevreesd voor ongeregeldheden.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.