in

Nikkie de Jager is nieuwe ambassadeur van de Verenigde Naties

Ook wel bekend als Nikkie Tutorials

De Nederlandse Vereniging van de Verenigde Naties is een beauty-goeroe rijker; niemand minder dan Nikkie de Jager is de nieuwe ambassadeur. Nikkie is bij het grote publiek ook wel beter bekend als NikkieTutorials. Op Youtube maakt ze beauty filmpjes die van over de hele wereld worden bekeken.

Haar ambassadeurschap heeft alles te maken met haar coming out van afgelopen januari. In een video vertelde ze dat ze eigenlijk als jongen is geboren; en dus transgender is. Ze bracht het verhaal uiteindelijk naar buiten omdat ze al langere tijd gechanteerd werd. Om te voorkomen dat haar afpersers haar verhaal naar buiten zouden brengen, nam ze zelf het heft in handen en maakte ze een openhartige video. Voor de Verenigde Naties gaat ze zich daarom ook richten op gendergelijkheid.

NikkieTutorials komt in actie voor Black Lives Matter

In haar laatste video, richtte ze zich naast de Verenigde Naties ook op Black Lives Matter. Ze maakte zich op met make-up van ondernemers met kleur. In de video roept ze haar volgers op om in actie te komen tegen institutioneel racisme, en vraagt ze haar volgers te informeren over de huidige gebeurtenissen in de maatschappij. Alle opbrengsten van de video gaan ook naar het goede doel dat zich hard maakt voor de rechten van mensen met kleur.

Bekijk ook:
8 bijzondere 1 aprilgrappen die jij nog niet kende

Dat ze waarschijnlijk veel kritiek gaat krijgen omdat ze openlijk aangeeft anti-zwarte piet te zijn, geeft ze ook toe in haar laatste video. Maar erg vindt ze dat niet. Ze geeft toe zich eerder te schamen dat ze er niet eerder over heeft gepraat op haar platform.

Eurovisie Songfestival 2021

Nikkie de Jager heeft in mei dit jaar haar debuut als presentatrice gehad op het Eurovisie Songfestival. Al was de show niet zoals gepland door de wereldwijde coronacrisis; ze stond er mooi wel voor miljoenenpubliek. Of ze er ook volgend jaar bij is weten we nog niet zeker. Wel wordt maandag (15-06) door Ahoy bekend gemaakt wanneer het Eurovisie Songfestival volgend jaar plaats gaat vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      Deze muzieknummers zijn allemaal covers

      feyenoord pim fortuyn

      Standbeeld Pim Fortuyn bewaakt door harde kern Feyenoord