Snapchat toont berichten van Trump niet langer 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Snapchat toont berichten van Trump niet langer

Snapchat heeft bekend gemaakt te stoppen met het promoten van het account van Donald Trump. Het social mediabedrijf Snap, het moederbedrijf van Snapchat, beschuldigt Trump ervan dat hij met zijn uitlatingen radicaal geweld aanwakkert. 

Geen berichten van Trump meer op nieuwspagina Snapchat

Het account van Trump op Snapchat heeft zo’n 1,5 miljoen volgers. Het account van de Amerikaanse president zal wel blijven bestaan, maar Snapchat zorgt er wel voor dat de berichten van Trump niet meer in de schijnwerpers gezet worden op de ‘Discover’ pagina van de app. Op deze pagina worden berichten van bekende mensen gepromoot. Echter is dit nu dus einde verhaal voor president Donald Trump.

De reden voor het verwijderen van de berichten van Trump op de Discover pagina is volgens het moederbedrijf van Snapchat, Snap, omdat Trump met zijn berichten radicaal geweld aanwakkert. Zij laten weten dit niet langer te accepteren, en hebben aangekondigd dat het geen stem wil geven aan personen die ‘aanzetten tot radicaal geweld’. Gratis promotie past daar volgens hen absoluut niet bij. Snap is tot deze beslissing gekomen na de uitlatingen van Trump op Twitter, over de onlusten in de Verenigde Staten. Hierin sprak Trump over ‘’de gemeenste honden’’ en ‘’dreigende wapens’’ die ingezet zouden worden tegen betogers. Na eerdere onenigheid tussen Trump en Twitter, is voor Snapchat nu ook de maat vol.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Maatregelen van Twitter tegen Trump

Snapchat is niet het enige platform dat maatregelen treft tegen de uitlatingen van Trump. Twitter nam onlangs de stap om een disclaimer te plaatsen bij de tweets van Donald Trump, omdat hij misleidende informatie zou delen. Later ging Twitter zelfs nog een stap verder, door een tweet van hem te verbergen. In de tweet van Trump schreef de president dat ‘als het plunderen begint, het schieten begint’.

Twitter gaf aan actie te hebben ondernomen om te voorkomen dat anderen worden geïnspireerd door de radicale uitlatingen van de Amerikaanse president. Volgens het platform ging de tweet tegen de regels van Twitter in. Doordat Twitter deze tweet heeft verborgen, is het niet meer mogelijk om deze tweet te liken of een reactie achter te laten.

Trump is absoluut niet te spreken over de actie van Twitter. Sinds Twitter de berichten van Trump van een disclaimer heeft voorzien, loopt het conflict tussen hen flink op. Trump heeft namelijk naar aanleiding van de disclaimer een decreet ondertekend. Door middel van dit decreet wil hij sociale media als Twitter en Facebook aansprakelijk maken voor de inhoud op hun sites. Daarnaast laat Trump weten dat als het juridisch gezien mogelijk had geweest, dat hij er dan voor had gezorgd dat dit het einde van Twitter zou betekenen.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.