silvio berlusconi
Bron: @silvioberlusconi_official
Saved Read later
Deel dit bericht

Silvio Berlusconi krijgt op deze bijzondere plek een staatsbegrafenis

Oud-premier en senator Silvio Berlusconi is op 86-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van chronische leukemie. De flamboyante en omstreden politicus bleef tot aan zijn dood actief in de politiek, al worstelde hij jarenlang met zijn broze gezondheid. Berlusconi zal met alle egards worden begraven, en zal een staatsbegrafenis krijgen. Veel prominente staatshoofden hebben geschokt gereageerd op zijn overlijden.

Forza Italia en Mediaset

Silvio Berlusconi was driemaal premier van Italië, maar het was ook een ondernemer die in 2023 naar schatting maar liefst 7 miljard euro op zijn bankrekening had staan. Hij was een van de rijkste mensen van Italië, deze rijkdom vergaarde hij voor het grootste gedeelte met zijn media-imperium Mediaset. Hij was ook de leider van de rechtse politieke partij Forza Italia, hij kreeg door zijn rechtse politiek de stempel van populist opgedrukt, maar desalniettemin was Berlusconi zeer populair onder de Italiaanse bevolking.

De politicus was ook een omstreden figuur. Hij werd in het verleden meerdere keren beschuldigd van corruptie en tegenwerking van vrijheid van meningsuiting. Volgens tegenstanders werkte hij ook de persvrijheid in het land tegen door zijn grote belangen in de mediawereld van Italië. Daarnaast stond hij meer dan eens negatief in het nieuws door zijn seksuele schandalen, en werd hij aangeklaagd voor omkoping, corruptie en fraude.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

silvio berlusconi overleden

 

Begrafenis Silvio Berlusconi

Ondanks alle schandalen en beschuldigingen aan zijn adres bleef Silvio Berlusconi tot aan zijn dood uitermate populair onder een groot deel van de Italiaanse bevolking. Zijn monopolie in de media maakte van hem een machtig man, zijn mediabedrijven zijn de populairste in heel Italië. Zijn controversiële uitspraken hebben er vaak voor gezorgd dat hij in een lastige situatie terechtkwam, maar hij wist zich er telkens weer uit te redden.

Hoewel Berlusconi door zijn energieke en flamboyante persoonlijkheid voor velen onsterfelijk leek, is het doek toch voor hem gevallen. Hij zal aankomende woensdag een staatsbegrafenis krijgen in de kathedraal van Milaan. De oud-premier laat vijf kinderen na. Paus Franciscus heeft zijn oudste dochter gecondoleerd, en ook president Poetin heeft laten weten diep bedroefd te zijn, en zegt dat hij ‘een ware vriend’ heeft verloren.

silvio berlusconi begrafenis

Lees ook: Op vakantie naar Italië? Deze 5 bestemmingen zijn zeker een bezoekje waard.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.