Saved Read later
Deel dit bericht

Schutter geneutraliseerd in centrum Moskou

Een vuurgevecht is uitgebroken in het centrum van Moskou nabij het gebouw van de FSB (Federale Veiligheidsdienst) aan het Lubyanka Plein. Volgens de autoriteiten is de schutter geneutraliseerd en zijn twee FSB officieren gewond geraakt.

De schietpartij in het hart van de Russische hoofdstad vond plaats om 16:00 uur Nederlandse tijd, slechts op 10 minuten lopen van het Kremlin. In verschillende video's die op sociale media platformen circuleren zijn schoten te horen. De video's laten ook toegesneld veiligheidspersoneel en ambulances zien.

Wat er precies gebeurt is blijft voorlopig onduidelijk. De FSB heeft enkel aangegeven dat de schutter is geneutraliseerd. Het Russische Ministerie van Gezondheid heeft te kennen gegeven dat twee FSB officieren zware verwondingen hebben opgelopen tijdens het vuurgevecht.

Op een video is te zien hoe iemand neervalt op straat terwijl andere op de grond liggen en er mensen eerste hulp verlenen.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Het gebied is populair voor toeristen en stedelingen met veel restaurants, winkels en verschillende attracties voor de feestdagen. Het publiek schat de situatie als niet zeer gevaarlijk in gezien mensen rustig langs de hulpdiensten lopen die met machinegeweren aanwezig zijn. Andere kijken vanuit de ramen van de cafés wat er aan de hand is.

“Er is veel geschoten, erg veel. Ik kan niet precies vertellen hoeveel, maar het was veel” geeft ooggetuigen Vladimir Adyasov aan tegenover RT. “(Het schieten) duurde ongeveer anderhalve minuut, de situatie was erg gevaarlijk”.

In verschillende video's is te horen hoe de politie mensen de opdracht geeft het gebied te verlaten, dit terwijl het openbaar vervoer te maken kreeg met omleidingen. Door de schietpartij kwam er meteen veel veiligheidspersoneel op de been. Gewapende politie en speciale eenheden van de FSB waren snel ter plaatsen.

Momenteel gaan er geruchten rond dat zeker 3 personen zijn omgekomen bij het vuurgevecht, officieel is dit echter nog niet naar buiten gebracht.

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.