blank

Schutter geneutraliseerd in centrum Moskou

0 Shares

Een vuurgevecht is uitgebroken in het centrum van Moskou nabij het gebouw van de FSB (Federale Veiligheidsdienst) aan het Lubyanka Plein. Volgens de autoriteiten is de schutter geneutraliseerd en zijn twee FSB officieren gewond geraakt.

De schietpartij in het hart van de Russische hoofdstad vond plaats om 16:00 uur Nederlandse tijd, slechts op 10 minuten lopen van het Kremlin. In verschillende video’s die op sociale media platformen circuleren zijn schoten te horen. De video’s laten ook toegesneld veiligheidspersoneel en ambulances zien.

Er is veel politie op de been - Reuters

Wat er precies gebeurt is blijft voorlopig onduidelijk. De FSB heeft enkel aangegeven dat de schutter is geneutraliseerd. Het Russische Ministerie van Gezondheid heeft te kennen gegeven dat twee FSB officieren zware verwondingen hebben opgelopen tijdens het vuurgevecht.

Op een video is te zien hoe iemand neervalt op straat terwijl andere op de grond liggen en er mensen eerste hulp verlenen.

Bekijk ook:
Is minister Hugo de Jonge hardleers?

Het gebied is populair voor toeristen en stedelingen met veel restaurants, winkels en verschillende attracties voor de feestdagen. Het publiek schat de situatie als niet zeer gevaarlijk in gezien mensen rustig langs de hulpdiensten lopen die met machinegeweren aanwezig zijn. Andere kijken vanuit de ramen van de cafés wat er aan de hand is.

“Er is veel geschoten, erg veel. Ik kan niet precies vertellen hoeveel, maar het was veel” geeft ooggetuigen Vladimir Adyasov aan tegenover RT. “(Het schieten) duurde ongeveer anderhalve minuut, de situatie was erg gevaarlijk”.

Politie houd de buurt in de gaten -Reuters

In verschillende video’s is te horen hoe de politie mensen de opdracht geeft het gebied te verlaten, dit terwijl het openbaar vervoer te maken kreeg met omleidingen. Door de schietpartij kwam er meteen veel veiligheidspersoneel op de been. Gewapende politie en speciale eenheden van de FSB waren snel ter plaatsen.

Momenteel gaan er geruchten rond dat zeker 3 personen zijn omgekomen bij het vuurgevecht, officieel is dit echter nog niet naar buiten gebracht.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.