Pinnen bij de geldautomaat? Vanaf nu tussen 07.00 tot 23.00 uur!

0 Shares

Wie in de nachtelijke uurtjes nog even snel wat cash wil pinnen heeft pech. De nieuwe maatregel stelt namelijk dat pinautomaten tussen 23.00 en 07.00 uur worden afgesloten. En die nieuwe regel gaan nu in!

Waarom? Simpelweg omdat het aantal plofkraken de laatste periode weer flink is toegenomen. In oktober dit jaar viel er zelfs een gewonde. Hoewel de nieuwe maatregel pas 3 dagen oud is, heeft er zich in de nacht van 18 op 19 december opnieuw een plofkraak voorgedaan.

Een discutabele primeur dus. Ditmaal was het de beurt aan (wederom) een SNS-geldautomaat in het altijd pittoreske Apeldoorn. De ravage is allesomvattend en enorm. Extra kerstbonus buitgemaakt? Nee!

De nieuwe maatregel is slechts tijdelijk

Het idee voor de nieuwe maatregel om geldautomaten tussen 23.00 en 07.00 uur buiten werking te stellen, komt van minister Grapperhaus en Hoekstra. Deze laatste zegt zelfs dat het tuig dat verantwoordelijk is voor plofkraken berecht moet worden.

En terecht ook, wij moeten ook werken voor ons geld. Ook de NVB (Nederlandse vereniging van Banken) heeft zich ermee bemoeid. De plofkraken zijn een gevaar voor direct omwonenden, aldus de ministers.

het tuig dat verantwoordelijk is voor plofkraken moet berecht worden

De banken stellen dat geldautomaten die op een risicovolle plaats staan, direct worden verwijderd en bij het grofvuil worden gezet. Zonder inhoud welteverstaan. Naast het invoeren van deze veiligheidsmaatregel, wordt er ook gezocht naar een manier om de bankbiljetten onbruikbaar te kunnen maken.

Er zal hier en daar heus nog wel een keer een bommetje ontploffen. Tot die tijd? Zorg dat je vooral gebruik maakt van happy hours als je een avondje gaat stappen. Hoef je ook niet direct te pinnen tussen 23.00 en 07.00 uur.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.