Vier manieren om je weerstand te verhogen! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Vier manieren om je weerstand te verhogen!

Heb je weer een zoveelste verkoudheid, griep of een koortslip? Dit zijn allemaal signalen dat je weerstand tijdelijk verlaagd is. Als je je weerstand verhoogt wordt je lichaam beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en word je minder vaak ziek.

Een ongezond leefstijl verlaagt je weerstand. Ongezond eten, slaaptekort, stress en weinig lichaamsbeweging hebben allen invloed op je weerstand. Een goede weerstand begint dus met een gezonde leefstijl. Maar wat wordt daarmee bedoeld en hoe pak je dit dan?

Eet gezond

Een deel van ons immuunsysteem zit in onze darmen. Daarom is je darmflora ook zo belangrijk voor je weerstand. Zorg voor voldoende vezels in je voeding: groente, fruit en volkorenproducten. Daarnaast speelt vitamine D een belangrijke rol voor je immuunsysteem. Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D. Het is verstandig om in de winter extra vitamine D te slikken. Voor mensen onder de 70 jaar is dit 10 mcg en boven de 70 jaar is dit 20 mcg. Het is heel cliché maar zorg er vooral voor dat je een gezond eetpatroon hebt.

Bekijk ook:
Zo voorkom jij een winterdip

Beweeg

Voldoende beweging heeft een positief effect op je weerstand. Je hoeft daarvoor niet elke dag keihard te sporten. Een wandeling in het bos kan al voldoende zijn. Als je regelmatig beweegt vergroot je het aantal witte bloedcellen. Daarnaast komen er endorfines vrij, waardoor je blijer gaat voelen en beter slaapt. Maak wat vaker een wandeling of pak de fiets naar het werk. Een kleine moeite met een positief effect op je weerstand.

Verminder stress

Onderzoek laat zien dat zelfs stress invloed heeft op je immuunsysteem. Lichaam en geest zijn dus sterker met elkaar verbonden dan veel mensen denken. Bij veel stress verzwakt je lichaam en maakt het stresshormonen aan waardoor je vatbaarder bent voor ziektes. Het gaat dan vooral om langdurige stress. Wees je hier bewust van als jij vaak stress ervaart en daarnaast ook veel ziek bent. Kijk wat jij kan doen om de stress te verminderen.

Slaap voldoende

Dat onvoldoende slaap invloed heeft op je geest wisten we allemaal wel, maar het heeft ook meer effect op ons lichaam dan je misschien wist. Rust is van groot belang voor een sterk immuunsysteem. Als je minder dan 7 uur per nacht slaapt heb je al drie keer meer risico om verkouden te worden.

Bekijk ook:
Op zoek naar jezelf? De Chinese filosofie geeft jou dit advies!

Uiteindelijk heeft alles invloed op elkaar. Slaap je slecht? Dan is de kans groot dat je meer stress ervaart en ongezonder eet. Dus wil jij fit en gezond blijven? Zorg dan goed voor jezelf en wees vooral lief voor jezelf! Eet gezond, slaap voldoende, beweeg en ontspan! Een gezonde leefstijl aanhouden hoeft niet moeilijk te zijn! Kijk op mijn website of volg mij op

target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">Instagram en Facebook voor veel meer tips en tricks!

832

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.