Scholen en opvang alsnog dicht wegens coronavirus 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Scholen en opvang alsnog dicht wegens coronavirus

Afgelopen vrijdag werd er nog gezegd dat de scholen ‘gewoon' open konden blijven. Vandaag blijkt echter dat dit toch niet het geval is. Alle scholen in Nederland gaan nu dicht. Dit hebben minister Arie Slob (onderwijs) en Bruno Bruins (volksgezondheid) zojuist bekend gemaakt in een persconferentie.

Alles op slot

De scholen gaan dus alsnog dicht. Dit kan behoorlijk wat problemen opleveren voor werkende ouders, want wie moet er nu voor de kinderen zorgen als de ouders niet vanuit huis kunnen werken? De kinderopvang heeft namelijk ook laten weten dat zij hun deuren zullen sluiten. Uitzondering op de regel is voor ouders die een ‘vitaal' beroep hebben zoals de nooddiensten en de zorgmedewerkers. Deze ouders hoeven ook geen extra kosten te betalen voor de opvang. Een lijst van beroepen die nog wel gewoon kinderopvang mogen gebruiken kun je hier vinden.

Ook horecagelegenheden moeten vanaf 15 maart om 18:00 hun deuren sluiten. Hetzelfde geldt voor sportclubs, kantines, coffeeshops, sexclubs en sauna's. Het CBR heeft besloten om alle praktijk- en theorie-examens op te schorten vanaf morgen.  Alle andere maatregelen die al genomen waren worden verlengd tot en met 6 april.

Bekijk ook:
Deze celstraffen staan er op het maken van synthetische drugs

Scholen en opvang alsnog dicht wegens coronavirus 15

Gemengde reacties

Niet iedereen is even blij met de maatregelen die genomen zijn. De onderwijsorganisaties zijn er bijvoorbeeld wel blij mee, die hebben hier de afgelopen week hard voor gestreden. De FNV Horeca is echter geschrokken van deze maatregel. Zij vinden dit een drastisch besluit. De vakbond heeft in een reactie laten weten: “FNV Horeca heeft ook begrip voor de genomen maatregelen. Maar de gevolgen voor horecamedewerkers zijn desastreus te noemen, daarom roept FNV Horeca de overheid op om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Dit probleem is niet een probleem wat alleen opgelost kan worden. FNV Horeca treedt daarom zo snel als mogelijk in overleg met sociale partners om de gevolgen te bespreken

Besmettingsrisico kinderen

Het is nog niet duidelijk hoeveel besmettingsrisico kinderen lopen. Hiervoor moeten we nog zeker 3 weken wachten. Het wordt vooral in Brabant in de gaten gehouden gezien dat op dit moment het epicentrum is in Nederland.

Bekijk ook:
De spreidingswet in Nederland komt eraan, maar hoe zit dat met de rest van Europa?

Of we in de toekomst nog meer maatregelen kunnen verwachten is volgens de persconferentie waarschijnlijk een zekerheid. Dit kunnen zij namelijk niet uitsluiten. Welke maatregelen dit precies zullen zijn durven zij nog niet te zeggen. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden en afhankelijk van hoe het virus zich verder verspreid, en het advies van de experts, zullen de maatregelen gevormd worden.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.