in ,

sadsad CoolCool

Sail Amsterdam pas in 2025 weer mogelijk

In 2015 waren er 2,3 miljoen bezoekers

sail amsterdam

Gisteren is het hoge woord eruit gekomen dat evenementen afgelast zijn. Dat is natuurlijk ontzettend jammer, maar er is één evenement wat misschien wel het hardst getroffen wordt: Sail Amsterdam. Dit evenement komt om de 5 jaar naar Amsterdam, maar kan dus dit jaar niet doorgaan.

Miljoenen bezoekers

Afgelopen dinsdagavond liet de organisatie van Sail Amsterdam nog weten dat zij alternatieve scenario’s zouden onderzoeken voor het evenement wat van 12 tot en met 16 augustus zou plaatsvinden. Na overleg met de gemeente, haven, provincie en andere betrokkenen is er toch voor gekozen om het evenement af te lasten. In 2015 waren er nog 2,3 miljoen bezoekers op het evenement.

Geen andere keuze

De organisatie heeft beloofd om het evenement in 2025 groots terug te laten keren. Dit is ook het jaar waarin Amsterdam zijn 750ste verjaardag viert. Het bleek na onderzoek niet mogelijk om het evenement eerder te laten terugkeren. Ten eerste is er geen zekerheid of zo’n groot evenement wel door kan gaan volgend jaar. Verder zijn de agenda’s van veel schepen ook al volgepland voor de komende jaren waardoor zij dus niet aanwezig kunnen zijn bij het evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.