Daklozen merken de gevolgen van het Coronavirus 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Daklozen merken de gevolgen van het Coronavirus

Social distancing een intelligente lockdown. Weinig mensen op straat. Natuurlijk ontzettend goed dat we met z'n allen zo goed bezig zijn. Maar het heeft ook zo zijn keerzijde. De daklozen in de grote en kleine steden beginnen de gevolgen van het Coronavirus steeds verder te merken. Doordat er zo weinig mensen op straat zijn, worden zij niet meer aangesproken. Daarnaast kunnen ook zij bijna geen mensen meer aanspreken om te vragen om wat kleingeld.

Slapen op straat

Het gevolg van alles is uiteindelijk dat de mensen die op straat leven, nu echt even helemaal op straat staan. Gelukkig is het redelijk weer en niet heel koud meer buiten. Maar gemakkelijk is anders. Dak- en thuislozen kunnen namelijk terecht, tegen betaling, in een nachtopvang. Maar zonder geld is dat gewoon simpelweg niet mogelijk. En daar blijft het niet bij. Want natuurlijk is ergens binnen slapen een fijn idee, ook eten en drinken zijn belangrijke zaken. Mensen komen vrijwel niet meer in de binnensteden. Hierdoor kunnen de dak- en thuislozen simpelweg gewoon niet vragen om geld of wat te eten of drinken.

Bekijk ook:
Hoe bescherm ik mijn belangen bij ontslag tijdens ziekte?

Lokale initiatieven

Het is dus tijd voor actie. Natuurlijk zijn er dak- en thuislozen die er uiteindelijk zelf voor gekozen hebben om op straat te gaan leven. Maar dat is lang niet altijd zo. Sterker nog, het grootste gedeelte van de dak- en thuislozen heeft het niet voor het kiezen gehad. Door tal van opstapelende problemen zijn ze op straat terecht gekomen. Gelukkig zijn er lokale initiatieven om de dak- en thuislozen toch een hart onder de riem te kunnen steken. Want door de anderhalvemetersamenleving is het moeilijker geworden dan ooit om iemand gewoon iets te geven.

Op lokaal niveau worden er steeds meer acties georganiseerd om deze mensen toch van iets te eten en te drinken te kunnen voorzien. Zo wordt er in sommige steden houdbaar eten en drinken in parken geplaatst, zodat deze mensen toch nog iets kunnen eten. Een klein gebaar, maar zeker een gebaar met grote gevolgen voor deze mensen.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Hotelovernachtingen

Maar het blijft niet alleen bij kleine initiatieven. In Nederland zijn al een flink aantal hotels bezig om ervoor te zorgen dat dak- en thuislozen ook bij hen kunnen overnachten. Maar eerlijk is eerlijk, daar zit wel een prijskaartje aan die vijf keer hoger ligt dan een overnachting in de nachtopvang. En aangezien de meeste dak- en thuislozen niet voldoende financiële middelen hebben gaat dat ook niet perse iets helpen.

Koop gewoon wat extra's

Het is natuurlijk een feit dat we een land hebben waarin ook dak- en thuislozen woonachtig zijn. Denk ook een beetje extra om deze groep mensen in deze tijden. Het is namelijk allemaal al erg genoeg. Koop wat extra eten of drinken wanneer je naar de supermarkt gaat. Plak een briefje op de verpakking dat het voor dak- en thuislozen is en het zal zeker in goede handen terecht komen.

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.