reuzenpanda geboren
Saved Read later
Deel dit bericht

Reuzenpanda geboren in Ouwehands Dierenpark

Gelukkig nieuws uit het Ouwehands Dierenpark in Rhenen: Reuzenpanda Wu Wen is gisteren bevallen! Het is voor het eerst dat er een panda is geboren in het dierenpark. Moeder en haar jong zijn in goede gezondheid.

Paring

Eerder dit jaar vond er een paring plaats tussen Wu Wen en Xing Ya. Het is langere tijd niet duidelijk geweest of Wu Wen drachtig was omdat dit lastig vast te stellen is bij reuzenpanda's. Het vermoeden van de zwangerschap werd steeds groter aangezien Wu Wen steeds vaker in het kraamhol verbleef. De afgelopen dagen was zij er bijna niet meer uit te krijgen. Rond 10 uur in de ochtend was ze opmerkelijk onrustig. Ze maakte veel geluid en bleef maar tussen haar poten likken. Rond half 1 kwam het verlossende geluid van het jong.

China

Hoewel dit natuurlijk een bijzondere gebeurtenis is, moeten de panda's helaas wel weer terug naar China. Sinds 2017 wonen Wu Wen en Xing Ya in Nederland, maar zij moeten in 2032 weer terug. Reuzenpanda's die in Nederland worden geboren, mogen volgens de leenafspraken slecht vier jaar in Nederland blijven.
Het geslacht van het jong is nog niet bekend. De verzorgers willen Wu Wen de komende tijd met rust laten. Zodra zij het kraamhol verlaten, zullen zij kijken naar het geslacht. Ook de naam zal pas na die tijd gekozen worden.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.