in ,

Reuzenpanda geboren in Ouwehands Dierenpark

Geslacht blijft vooralsnog een verrassing

reuzenpanda geboren

Gelukkig nieuws uit het Ouwehands Dierenpark in Rhenen: Reuzenpanda Wu Wen is gisteren bevallen! Het is voor het eerst dat er een panda is geboren in het dierenpark. Moeder en haar jong zijn in goede gezondheid.

Paring

Eerder dit jaar vond er een paring plaats tussen Wu Wen en Xing Ya. Het is langere tijd niet duidelijk geweest of Wu Wen drachtig was omdat dit lastig vast te stellen is bij reuzenpanda’s. Het vermoeden van de zwangerschap werd steeds groter aangezien Wu Wen steeds vaker in het kraamhol verbleef. De afgelopen dagen was zij er bijna niet meer uit te krijgen. Rond 10 uur in de ochtend was ze opmerkelijk onrustig. Ze maakte veel geluid en bleef maar tussen haar poten likken. Rond half 1 kwam het verlossende geluid van het jong.

China

Hoewel dit natuurlijk een bijzondere gebeurtenis is, moeten de panda’s helaas wel weer terug naar China. Sinds 2017 wonen Wu Wen en Xing Ya in Nederland, maar zij moeten in 2032 weer terug. Reuzenpanda’s die in Nederland worden geboren, mogen volgens de leenafspraken slecht vier jaar in Nederland blijven.
Het geslacht van het jong is nog niet bekend. De verzorgers willen Wu Wen de komende tijd met rust laten. Zodra zij het kraamhol verlaten, zullen zij kijken naar het geslacht. Ook de naam zal pas na die tijd gekozen worden.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sam Lloyd overleden

Scrubs acteur Sam Lloyd (56) overleden aan hersentumor

Zo creëer je sfeer en warmte in huis