in

sadsad

Agressie tegen agenten neemt toe

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er meer incidenten

meer agressie tegen politie

Sinds we te maken hebben met de coronacrisis is het geweld tegen politieagenten aardig toegenomen. Het gaat niet om duizenden incidenten, maar ieder incident is er een te veel. Ook wordt er vaker vuurwerk gegooid naar de agenten, dat blijkt uit cijfers van 2019.

Coronaspugers en burenruzie

Sinds de start van de coronacrisis zien we vooral ‘coronaspugers‘. Dit zijn verdachten die claimen dat zij besmet zijn met het virus, en vervolgens naar agenten spugen. Een besmetting is voor agenten net zo verontrustend als de normale burgers, zij hebben ook gewoon een gezin thuis zitten. Enkele van deze coronaspugers zijn al veroordeeld tot een gevangenisstraf van enkele maanden.
Ook de meldingen van overlast zijn toegenomen. Vaak gaat het over een burenruzie of verwarde personen. In april van 2019 heeft de politie 8000 meldingen gekregen over verwarde personen. Afgelopen april waren dat er 9600. Als we naar de cijfers van de burenruzies kijken, zien we dat deze bijna verdubbeld zijn ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk ook:
De nieuwste trends in identiteitsfraude

Vuurwerk incidenten

Het is ook opgevallen dat er steeds vaker vuurwerk gegooid wordt naar agenten. Als we 2017 en 2018 combineren, zien we slechts 22 incidenten. In 2019 is dat cijfers explosief gestegen naar 94. Het vuurwerk dat gegooid wordt is vooral zwaar vuurwerk.

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Voorkom huidveroudering via zonnebrand

de nachtwacht restauratie

Restauratie De Nachtwacht half jaar uitgesteld