Black lives matter
Saved Read later
Deel dit bericht

Protest in Breda laat zien hoe het wel moet

Waar het op de Dam in Amsterdam compleet misging, is het protest in Breda ontzettend goed gegaan. Er zijn op meerdere plekken in Nederland demonstraties geweest tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten. Daarmee is de leus ‘Black Lives Matter' weer in het leven geroepen.

Black Lives Matter Breda

Bij de in Breda bekende Koepel stonden er 42 deelnemers op precies anderhalve meter afstand. De actievoerders zagen het niet zitten om actie te voeren in grote steden vanwege het coronavirus. Zo is het bij een demonstratie in Amsterdam uit de hand gelopen toen meer dan 3.000 demonstranten samenkwamen en lak hadden aan de anderhalve meter regel. Ook Femke Halsema stond tussen de massa, maar dat is weer een hele andere discussie. De actievoerders in Breda hopen online hun publiek te bereiken.

“Ik word benadeeld in deze maatschappij”

De voorzitter van BO Breda, Lieke Kuijper, laat aan de lokale nieuwssite BredaVandaag weten dat zij door middel van deze actie willen laten zien dat er in Breda ook stilgestaan wordt bij het institutionele racisme dat over de wereld heerst. De stichting start zijn gesprek ook met de vraag: “Zou jij, als wit persoon, het vervelend vinden om te ruilen met iemand die een gekleurde of zwarte huidskleur heeft?”.

Een van de deelneemsters van het protest vertelt ook dat zij benadeeld wordt in deze maatschappij. Mensen om haar heen zeiden altijd dat racisme niet meer bestaat, of dat het maar een grapje was en zij geen racist zijn. “Uiteindelijk ging ik zelf in deze leugens geloven, maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik geconfronteerd werd met de waarheid”.

 

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.