Black lives matter

Protest in Breda laat zien hoe het wel moet

0 Shares

Waar het op de Dam in Amsterdam compleet misging, is het protest in Breda ontzettend goed gegaan. Er zijn op meerdere plekken in Nederland demonstraties geweest tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten. Daarmee is de leus ‘Black Lives Matter’ weer in het leven geroepen.

Black Lives Matter Breda

Bij de in Breda bekende Koepel stonden er 42 deelnemers op precies anderhalve meter afstand. De actievoerders zagen het niet zitten om actie te voeren in grote steden vanwege het coronavirus. Zo is het bij een demonstratie in Amsterdam uit de hand gelopen toen meer dan 3.000 demonstranten samenkwamen en lak hadden aan de anderhalve meter regel. Ook Femke Halsema stond tussen de massa, maar dat is weer een hele andere discussie. De actievoerders in Breda hopen online hun publiek te bereiken.

“Ik word benadeeld in deze maatschappij”

De voorzitter van BO Breda, Lieke Kuijper, laat aan de lokale nieuwssite BredaVandaag weten dat zij door middel van deze actie willen laten zien dat er in Breda ook stilgestaan wordt bij het institutionele racisme dat over de wereld heerst. De stichting start zijn gesprek ook met de vraag: “Zou jij, als wit persoon, het vervelend vinden om te ruilen met iemand die een gekleurde of zwarte huidskleur heeft?”.

Een van de deelneemsters van het protest vertelt ook dat zij benadeeld wordt in deze maatschappij. Mensen om haar heen zeiden altijd dat racisme niet meer bestaat, of dat het maar een grapje was en zij geen racist zijn. “Uiteindelijk ging ik zelf in deze leugens geloven, maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik geconfronteerd werd met de waarheid”.

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.