in

LOLLOL

Cannabis het medicijn tegen corona?

Onderzoekers denken van wel

cannabis, CBD oil

Een team van Canadese onderzoekers hebben minstens 13 cannabis soorten geïdentificeerd die het coronavirus lijken te genezen en zelfs voorkomen. 

De zoektocht naar een vaccin of medicijn tegen het coronavirus verloopt moeizaam. Maar het onderzoeksteam, dat gefinancierd wordt door de Canadese regering, ziet veel potentie in cannabis. De eerste experimenten hebben aangetoond dat de 13 cannabis soorten het coronavirus moeilijker maakt om mensen te infecteren met het virus.

De onderzoeksresultaten zijn hier te bekijken >

Niet zomaar verkrijgbaar

Hoewel cannabis gebruik en verkoop in Nederland legaal is, zijn de 13 cannabis soorten niet zomaar verkrijgbaar bij de coffeeshop om de hoek. De cannabis soorten die ontstekingsremmend lijken te werken tegen het coronavirus zijn anders dan de soorten die aan de doorsnee consument worden verkocht. Het is dus onwaarschijnlijk dat de cannabis soorten die wij in Nederland kennen lijken te werken tegen het coronavirus.

Veiliger dan hydroxychloroquine

Diverse mensen, waaronder de Amerikaanse president Donald Trump, zijn ervan overtuigd dat hydroxychloroquine het coronavirus voorkomt. Dit is een gevaarlijk medicijn dat eigenlijk bedoeld is tegen malaria. Het zorgt voor gevaarlijke bijwerkingen en kan zelfs dodelijk zijn. Frankrijk heeft het gebruik van hydroxychloroquine bij coronapatiënten al verboden.

Het is nog niet volledig bewezen dat cannabis wel tegen het coronavirus werkt. Maar in tegenstelling tot hydroxychloroquine is het niet dodelijk en volkomen natuurlijk.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.