cannabis, CBD oil
Saved Read later
Deel dit bericht

Cannabis het medicijn tegen corona?

Een team van Canadese onderzoekers hebben minstens 13 cannabis soorten geïdentificeerd die het coronavirus lijken te genezen en zelfs voorkomen. 

De zoektocht naar een vaccin of medicijn tegen het coronavirus verloopt moeizaam. Maar het onderzoeksteam, dat gefinancierd wordt door de Canadese regering, ziet veel potentie in cannabis. De eerste experimenten hebben aangetoond dat de 13 cannabis soorten het coronavirus moeilijker maakt om mensen te infecteren met het virus.

De onderzoeksresultaten zijn hier te bekijken >

Niet zomaar verkrijgbaar

Hoewel cannabis gebruik en verkoop in Nederland legaal is, zijn de 13 cannabis soorten niet zomaar verkrijgbaar bij de coffeeshop om de hoek. De cannabis soorten die ontstekingsremmend lijken te werken tegen het coronavirus zijn anders dan de soorten die aan de doorsnee consument worden verkocht. Het is dus onwaarschijnlijk dat de cannabis soorten die wij in Nederland kennen lijken te werken tegen het coronavirus.

Veiliger dan hydroxychloroquine

Diverse mensen, waaronder de Amerikaanse president Donald Trump, zijn ervan overtuigd dat hydroxychloroquine het coronavirus voorkomt. Dit is een gevaarlijk medicijn dat eigenlijk bedoeld is tegen malaria. Het zorgt voor gevaarlijke bijwerkingen en kan zelfs dodelijk zijn. Frankrijk heeft het gebruik van hydroxychloroquine bij coronapatiënten al verboden.

Bekijk ook:
De kracht van power napping: waarom bedrijven als Google en Apple het omarmen

Het is nog niet volledig bewezen dat cannabis wel tegen het coronavirus werkt. Maar in tegenstelling tot hydroxychloroquine is het niet dodelijk en volkomen natuurlijk.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.