PostNL komt maximaal één keer langs met pakket 12
Saved Read later
Deel dit bericht

PostNL komt maximaal één keer langs met pakket

PostNL heeft besloten om voortaan niet een tweede en derde afleverpoging te doen wanneer in eerste instantie de bewoner niet thuis was. Pakjes zullen na één poging worden afgeleverd bij een afhaalpunt.

800.000 pakketten per dag

PostNL bezorgt, naar eigen zeggen, gemiddeld 800.000 pakketten per dag. Daarvan kan ongeveer 95% direct worden afgeleverd bij de bewoners. Wat het bedrijf opvalt is dat veel mensen die bij een eerste poging ook bij een tweede of derde poging niet aanwezig zijn.

Daarnaast biedt deze manier van zaken doen natuurlijk ook tal van voordelen. Zo hoef je niet meer thuis te blijven voor de tweede poging van het afleveren van het pakketje, kun je vaak dezelfde dag nog je pakket ophalen en zal er minder sprake zijn van CO2-uitstoot. Daarnaast kunnen de postbezorgers een flink aantal pakketten meenemen, met de Decembermaand in zicht.

Aanbellen bij de buren of ergens ophalen?

PostNL heeft ons aangegeven dat het bedrijf de bezorgers opdracht geeft om, wanneer de verzender dit toestaat, ook nog even bij de buren aan te bellen. Zijn zij ook niet thuis of mag het pakket daar niet afgeleverd worden? Dan gaat je pakket naar een PostNL-locatie, hier heb je één week de tijd om je pakket op te halen. Kom je niet langs? Dan gaat deze wordt deze teruggestuurd naar de verzender.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Niet gunstig voor sommige bewoners

De gemiddelde afstand in Nederland naar een PostNL-locatie is 800 meter. Het valt dus op zich mee als je in een grotere plaats of stad woont. Er is vast wel een locatie bij je in de buurt. Woon je in een buiten stedelijk gebied? Dan kan het zomaar zijn dat je 5 kilometer, en soms zelfs langer, moet reizen naar een punt.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.