Asielzoekers binnenkort weer met de gewone bus 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Asielzoekers binnenkort weer met de gewone bus

De asielzoekers in het Groningse Ter Apel gaan binnenkort gewoon weer met de lijnbussen reizen. Door tal van ongeregeldheden op het traject van buslijn 73 werd aan het begin van 2019 een speciale bus ingezet. De bus vervoert alleen asielzoekers vanaf het asielzoekerscentrum in Ter Apel naar station Emmen en andersom. Maar de komst van deze extra bus, speciaal voor asielzoekers, was een tijdelijke proef. Deze proef met de asielbus werd eerder al eens verlengd, maar inmiddels zal deze niet meer verlengd worden. De proef zit er bijna op en dat betekent dat de asielzoeker gewoon weer tussen de Nederlander in de bus komt te zitten. En dat ondanks het feit dat deze proef een enorm succes bleek te zijn.

Langzaam afbouwen, dan helemaal stoppen

De speciale pendelbus vertrok precies voor de deur van het aanmeldcentrum. Hier konden de asielzoekers hun kaartje kopen en vervolgens met de bus. Vanaf maandag vertrekt de bus bij de reguliere halte, een paar honderd meter verderop. Daarnaast zullen ook de beveiligers verdwijnen die er tot dusver altijd waren.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Geen beveiliging meer, wel camera’s

Qbuzz, de regionale vervoerder in het gebied, heeft ervoor gekozen om de asielzoekers weer mee te nemen op de normale dienstregeling. Dit zal van start gaan op 15 december. Dat deze datum de einddatum is van deze proef is geen toeval. Vanaf dat moment zullen alle bussen van de maatschappij voorzien zijn van camerabeveiliging. Daarnaast komen er ook camera’s bij de bushalte, om zo de veiligheid van het personeel en andere passagiers te kunnen garanderen.

Kaartje niet meer contant te koop

Daarnaast heeft Qbuzz ervoor gekozen om buskaartjes in de bus alleen nog beschikbaar te stellen voor mensen die het kaartje pinnen. Het bedrijf denkt dat alleen hierdoor al veel minder incidenten zullen gaan plaats vinden in de toekomst. Veel van de incidenten gingen namelijk over het niet willen betalen van een kaartje voor de bus.

Omwonenden en reizigers niet blij

Veel van de reizigers op lijn 73, van Ter Apel naar Emmen, kunnen zich de strubbelingen rond het asielzoekerscentrum nog herinneren als de dag van gisteren. Ze zijn dan ook absoluut niet blij met het besluit van Qbuzz om de speciale asielbus uit de planning te halen en de asielzoekers weer op dezelfde bus te laten stappen als zij. Bussen liepen vaak vertraging op door de incidenten rondom het asielzoekerscentrum. Veel reizigers vragen zich dan ook af of ze in de toekomst wel weer op tijd op hun werk of op school aanwezig kunnen zijn.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.