in

Politie schiet TBS-er dood na ontsnapping en achtervolging

Twee TBS-ers ontsnapt uit TBS-kliniek Kijvelanden bij Rotterdam

Afgelopen zondag zijn twee TBS-ers ontsnapt uit de TBS-kliniek Poortugaal, nabij Rotterdam. Na een massale achtervolging kon één van de TBS-ers aangehouden worden, de andere werd doodgeschoten. Dit alles gebeurde in de Gelderse plaats Ochten.

Bedreiging

De twee TBS-ers ontsnapten zondag uit kliniek de Kijvelanden rond een uur of half vijf. Dit was mogelijk doordat een van de medewerkers van de kliniek door de TBS-ers werd gegijzeld. Ze bedreigden de medewerker onder andere met een vuurwapen en een mes, aldus het Openbaar Ministerie. De eerste zorgen zullen op dit moment zijn voor het personeel van de kliniek en de gevangen die het incident hebben meegemaakt. De medewerker van de kliniek raakte gewond toen het mes op de keel werd gezet. Hierdoor is er een spoor te vinden op de hals van de medewerker

Vluchtpoging

Toen het tweetal buiten de deuren van de TBS-kliniek was hielden ze direct een taxi aan. Ze stapten in en reden weg. Het gevolg was een massale achtervolging van de politie op de A15. Toen het taxibusje en de politie ter hoogte van de Gelderse plaats Kesteren reden, werd de taxibus gestopt. De mannen sprongen uit de taxibus en renden naar een bedrijventerrein. Hier ontstond vervolgens een vuurgevecht tussen het duo en de politie. Een van de TBS-ers, een 37-jarige man, raakte hierbij levensbedreigend gewond en overleed even later.

Lees ook:
Geslacht op identiteitskaart geschrapt over vier jaar

Aanhoudingen

Zowel de andere man als de taxichauffeur zijn aangehouden en meegenomen voor verder onderzoek. Al snel werd duidelijk dat de taxichauffeur niets met de ontsnapping van doen had. De mannen stapten bij hem in de taxi en hij kwam hierdoor in deze bijzondere situatie terecht. De taxichauffeur is dan ook weer op vrije voeten.

Achtervolging

De achtervolging op de A15 heeft nogal wat impact gehad. De politie was met tientallen auto’s onderweg op de auto stil te zetten. Daarnaast was ook een helikopter van de politie aanwezig om de auto’s aanwijzingen te geven. De agenten van de Landelijke Eenheid droegen tijdens de gehele achtervolging kogelwerende vesten. Een politieauto kwam zwaar beschadigd uit de strijd en is inmiddels afgesleept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vrouw overlijdt aan drugs in rode wijn

Amerikaan pakt wereldrecord Planking terug