Amerikaan pakt wereldrecord Planking terug 14
Niet de persoon uit het verhaal.
Saved Read later
Deel dit bericht

Amerikaan pakt wereldrecord Planking terug

Planking! Voor de gemiddelde sportschoolfanaat is het een uitdaging om het vijf tot tien minuten vol te houden, maar de Amerikaan George Hood heeft het tot zijn levensdoel gemaakt om het wereldrecord terug te pakken en meer dan acht uur boven de grond gestrekt te blijven, door alleen te steunen op alleen zijn onderarmen en tenen.

Ex-marinier

De 62-jarige ex-marinier zag uiteindelijk kans om maar liefst 8 uur, vijftien minuten en vijftien seconden stijf als een plank te blijven en zo het felbegeerde wereldrecord terug te pakken. In 2016 was hij dit kwijtgeraakt aan de Chinees Mao Weidong, die het acht uur en één minuut wist vol te houden. Om toch maar even aan te tonen dat het geen toeval was dat hij het record terugpakte, deed Hood ook nog even 75 push-ups om de zaak formeel af te ronden.

Extreme training

Na het verliezen van de wereldtitel in 2011 nam Hood zich voor dat hij de titel sowieso terug wilde hebben. Dagelijks 7 uur trainen, waarbij ook in totaal 270.000 push-ups en 674.000 sit-ups werden uitgevoerd resulteerden er in dat Hood in 2018 het bij een generale repetitie al meer dan 10 uur volhield. Helaas was hier geen officiële waarnemer bij aanwezig, zodat dit niet kon worden bevestigd.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Nieuwe uitdaging

Wanneer je meer dan acht uur op je onderarmen en tenen steunt kan de verveling wel eens toeslaan. Hood verklaarde dan ook niet naar de klok te hebben gekeken tijdens de recordpoging. Ook gaf hij aan zijn eigen record niet te willen verbeteren. Hij wil zich nu focussen op het wereldrecord ‘onafgebroken opdrukken’. Dit staat thans op 10.507 keer, en moet te verbeteren zijn.

Wat het record van de Trending-lezers op beide onderdelen is, is nog niet bekend.

Deel dit bericht
Read later
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.