Amerikaan pakt wereldrecord Planking terug

0 Shares

Planking! Voor de gemiddelde sportschoolfanaat is het een uitdaging om het vijf tot tien minuten vol te houden, maar de Amerikaan George Hood heeft het tot zijn levensdoel gemaakt om het wereldrecord terug te pakken en meer dan acht uur boven de grond gestrekt te blijven, door alleen te steunen op alleen zijn onderarmen en tenen.

Ex-marinier

De 62-jarige ex-marinier zag uiteindelijk kans om maar liefst 8 uur, vijftien minuten en vijftien seconden stijf als een plank te blijven en zo het felbegeerde wereldrecord terug te pakken. In 2016 was hij dit kwijtgeraakt aan de Chinees Mao Weidong, die het acht uur en één minuut wist vol te houden. Om toch maar even aan te tonen dat het geen toeval was dat hij het record terugpakte, deed Hood ook nog even 75 push-ups om de zaak formeel af te ronden.

Extreme training

Na het verliezen van de wereldtitel in 2011 nam Hood zich voor dat hij de titel sowieso terug wilde hebben. Dagelijks 7 uur trainen, waarbij ook in totaal 270.000 push-ups en 674.000 sit-ups werden uitgevoerd resulteerden er in dat Hood in 2018 het bij een generale repetitie al meer dan 10 uur volhield. Helaas was hier geen officiële waarnemer bij aanwezig, zodat dit niet kon worden bevestigd.

Nieuwe uitdaging

Wanneer je meer dan acht uur op je onderarmen en tenen steunt kan de verveling wel eens toeslaan. Hood verklaarde dan ook niet naar de klok te hebben gekeken tijdens de recordpoging. Ook gaf hij aan zijn eigen record niet te willen verbeteren. Hij wil zich nu focussen op het wereldrecord ‘onafgebroken opdrukken’. Dit staat thans op 10.507 keer, en moet te verbeteren zijn.

Wat het record van de Trending-lezers op beide onderdelen is, is nog niet bekend.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.