in

CoolCool NiceNice

PERSCONFERENTIE: Nederland gaat langzaam weer open – stappenplan tot 1 september

Mondkapjes verplicht, horeca weer open, sportscholen weer open en meer

versoepeling maatregelen

Twee weken geleden werden een aantal coronamaatregelen versoepeld. Er zijn al tekenen geweest dat de samenleving langzamerhand weer open gaat, maar vanavond hebben we het verlossend woord gekregen. Het kabinet heeft een stappenplan gemaakt om de samenleving langzaam van het slot af te halen. Wat gaat er allemaal veranderen? Deze planning is alleen van toepassing als het kan, gebaseerd op de nieuwe cijfers die we tegen die tijd hebben.

11 mei

Basisscholen kunnen weer gedeeltelijk open. Ook contactberoepen mogen weer aan de slag. De rijscholen worden ook benoemd als contactberoep. De voorwaarde hiervoor is wel dat er zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand gewerkt wordt. Hierdoor moeten kappers er bijvoorbeeld voor zorgen dat er 1,5 meter tussen de stoelen gehouden wordt. Ook mag er alleen op afspraak gewerkt worden, waarbij er vooraf vragen worden gesteld over de gezondheid.

Volwassenen mogen ook weer buiten gaan sporten, uiteraard op 1.5 meter afstand. Wedstrijden zijn nog niet mogelijk, evenals contactsport. Bibliotheken kunnen weer open met de nodige afstand.

Bekijk ook:
Hoeveel miljardairs zijn er in de wereld?

1 juni

Vanaf 1 juni is het de bedoeling dat iedereen met klachten getest kan worden. Het is de bedoeling dat het voortgezet onderwijs weer kan starten. Hoe dit precies moet gebeuren wordt nog bekeken.

Ook mogen terrasjes weer open voor het publiek. De voorwaarde hiervan is dat iedereen een tafel krijgt, en ook hier de 1.5 meter afstand nageleefd wordt.

Entertainment zaken zoals de bioscoop en theater mogen ook weer open. Het zal nog niet helemaal zoals vroeger zijn, want er mogen maar 30 gasten tegelijk binnen. Musea mogen ook weer open, mits er van tevoren kaartjes worden gekocht.

Het is de bedoeling dat het OV weer normale diensten gaat draaien, en dus toegankelijk is voor iedereen. Hier zit wel een verplichting bij. Iedereen die met het openbaar vervoer reist zal mondkapjes moeten dragen. Het is onmogelijk om ten alle tijden 1.5 meter afstand te houden bij het OV, en op deze manier wilt het kabinet toch nog een beetje bescherming bieden.

Bekijk ook:
Flinke daling voor Bitcoin

Vanaf 15 juni mogen mbo scholen het praktijkonderwijs hervatten, evenals de praktijkexamens.

1 juli

Als alles tegen die tijd nog steeds goed gaat, wilt het kabinet het aantal toegestane personen in één ruimte verhogen naar 100. Hierdoor kunnen kerken en crematoria ook weer open, en kunnen we gewoon weer naar een bruiloft met zijn allen.

Ook de gemeenschappelijke wc’s en douches op bijvoorbeeld een camping moeten dan weer toegankelijk zijn.

1 september

Dit is de laatste datum in het voorlopige stappenplan. Op 1 september mogen sportscholen, sauna’s, sportkantines, coffeeshops en casino’s weer open. Ook mogen sekswerkers hun werk weer oppakken. Contactsporten zijn dan ook weer mogelijk.

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Verschrikkelijke feiten over vliegtuigen

5 verschrikkelijke feiten over vliegtuigen

Hoe ziet een 1,5 meter samenleving eruit?

Hoe ziet ons leven eruit in de 1,5 meter samenleving?