in

Parlementslid België op heterdaad betrapt tijdens lockdownfeestje

Hij moet een boete betalen van 250 euro of zijn onschendbaarheid verliezen

lockdownfeestje parlementslid

Een Belgisch parlementslid heeft zijn imago tijdens de coronacrisis flink geschaad. Dries van Langenhove (27) is op heterdaad betrapt tijdens een lockdownfeestje in Gent. Van Langenhove is het jongste verkozen parlementslied van België.

Lockdownfeestje parlementslid

Een klacht van de buren over geluidsoverlast heeft hem in de problemen gebracht. Toen de politie kwam kijken bleek er een feestje te zijn met twaalf mensen, onder wie Van Langenhove. De maatregelen zijn in België twee weken geleden versoepeld, waardoor mensen weer bezoek mochten krijgen. Het aantal bezoekers mag echter niet meer dan 4 personen zijn. Het parlementslid mag een boete betalen van 250 euro of zijn onschendbaarheid verliezen.

Studentenclub van Langenhove

Het parlementslid is ook de oprichter van een extreemrechtse jongerenbeweging genaamd Schild & Vrienden. In 2018 kwam hij ook al in het nieuws toen bleek dat zijn studentenclub in een groepschat racistische, seksistische en antisemitische berichten en afbeeldingen plaatste. De Universiteit van Gent heeft hem toen geschorst. Tevens is hij vorig jaar ook opgepakt voor het overtreden van de racismewet en de wapenwet. Een onderzoek hiernaar loopt nog.

Bekijk ook:
Groothandels weer gesloten voor consumenten
Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Een Reactie

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Coronavirus mutatie maakt het virus nog besmettelijker

Deze voedingstoffen geven een boost aan je weerstand