in

Parlementslid België op heterdaad betrapt tijdens lockdownfeestje

Hij moet een boete betalen van 250 euro of zijn onschendbaarheid verliezen

lockdownfeestje parlementslid

Een Belgisch parlementslid heeft zijn imago tijdens de coronacrisis flink geschaad. Dries van Langenhove (27) is op heterdaad betrapt tijdens een lockdownfeestje in Gent. Van Langenhove is het jongste verkozen parlementslied van België.

Lockdownfeestje parlementslid

Een klacht van de buren over geluidsoverlast heeft hem in de problemen gebracht. Toen de politie kwam kijken bleek er een feestje te zijn met twaalf mensen, onder wie Van Langenhove. De maatregelen zijn in België twee weken geleden versoepeld, waardoor mensen weer bezoek mochten krijgen. Het aantal bezoekers mag echter niet meer dan 4 personen zijn. Het parlementslid mag een boete betalen van 250 euro of zijn onschendbaarheid verliezen.

Studentenclub van Langenhove

Het parlementslid is ook de oprichter van een extreemrechtse jongerenbeweging genaamd Schild & Vrienden. In 2018 kwam hij ook al in het nieuws toen bleek dat zijn studentenclub in een groepschat racistische, seksistische en antisemitische berichten en afbeeldingen plaatste. De Universiteit van Gent heeft hem toen geschorst. Tevens is hij vorig jaar ook opgepakt voor het overtreden van de racismewet en de wapenwet. Een onderzoek hiernaar loopt nog.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Een Reactie

Plaats een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Coronavirus mutatie maakt het virus nog besmettelijker

Deze voedingstoffen geven een boost aan je weerstand