corona app
Saved Read later
Deel dit bericht

Overheid wil app inzetten tegen corona, maar hoe zit het met privacy?

Wie gisteren naar de persconferentie heeft gekeken, zal weten dat de overheid bezig is om een app te realiseren die laat weten wanneer je in de buurt bent geweest van een besmet persoon. Niet iedereen is daar even blij mee. Veel mensen zijn bang voor de privacy die zij kwijt zouden raken door zo'n soort app.

Hoe werkt de app?

Tot nu toe willen ze een app op de markt brengen die middels bluetooth zou werken. De telefoon zou zo registreren welke telefoons hij allemaal heeft kunnen zien. Mensen die in de app hebben doorgegeven klachten te hebben zullen een aparte registratie krijgen. Wanneer jouw telefoon dan in de buurt is geweest van die telefoon krijg je een melding hiervan en wordt je geadviseerd om binnen te blijven.

De overheid kan al zien waar je geweest bent, ook zonder app

Waar mensen zich het meest zorgen om maken is dat de overheid nu gaat bijhouden waar je allemaal naartoe gaat. Dit is niet het geval. De app houdt alleen bij met welke telefoons jouw telefoon contact heeft gehad. De locatie wordt niet opgeslagen. Tevens is het ook zo dat als de overheid het echt zou willen, zij toch wel achter je locatie kunnen komen. De politie en inlichtingendiensten hebben al genoeg bevoegdheden om dit te achterhalen en hebben hier geen app voor nodig. Ook apps zoals Facebook en Whatsapp schijnen gegevens op te slaan waarvan je dit nog niet wist. Dat staat in de algemene voorwaarden wanneer je je registreert. Heb je bijvoorbeeld wel eens gemerkt dat de advertenties vaak gaan over iets wat je al eerder opgezocht hebt, of waar je over gesproken hebt?

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.