in

Volle bus krijgt forse boete voor niet naleven coronamaatregelen

Je zou denken dat we ondertussen de ernst van de situatie wel in kunnen zien. Toch blijkt het niet voor iedereen even duidelijk wat nu precies de afspraken zijn. In Blerick zijn alle inzittende van een bus beboet, inclusief de bestuurder.

Onvoldoende afstand

Het spreekt voor zich dat je in een volle bus geen 1,5 meter afstand kunt houden. Dat is ook waarom alle passagiers en de bestuurder een boete hebben gekregen. Alle reizigers zullen een boete op de mat kunnen verwachten van 399 euro. In totaal dus zo’n €12,369. Het zou gaan om arbeidsmigranten die in dienst waren bij een uitzendbureau.

“Ik neem alle boetes op me”

In eerste instantie was het de bedoeling dat de arbeiders met twee bussen zouden gaan. Dit is uiteindelijk niet gebeurt omdat de tweede bus de passagiers niet kon bereiken, dit omdat er een vrachtwagen in de weg stond. Het uitzendbureau vindt het dan ook een domme fout en heeft gezegd dat zij alle boetes op zich zullen nemen.

Bekijk ook:
Herenkapsels 2021: de populairste kapsels voor mannen

Toekomstige maatregelen

Het uitzendbureau laat weten dat zij wel op de hoogte waren van de maatregelen die wij allemaal moeten volgen. Sterker nog, deze informatie hebben zij ook ophangen op de werkvloer. Het is nu dan ook de bedoeling dat er meer bussen ingezet gaan worden en dat er folie tussen de stoelen komt als afscherming. Het uitzendbureau wil ook nog in gesprek gaan met de gemeente over de hoogte van de boete.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze gerechten kun je maken met maar liefst 5 ingrediënten

corona app

Overheid wil app inzetten tegen corona, maar hoe zit het met privacy?