Volle bus krijgt forse boete voor niet naleven coronamaatregelen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Volle bus krijgt forse boete voor niet naleven coronamaatregelen

Je zou denken dat we ondertussen de ernst van de situatie wel in kunnen zien. Toch blijkt het niet voor iedereen even duidelijk wat nu precies de afspraken zijn. In Blerick zijn alle inzittende van een bus beboet, inclusief de bestuurder.

Onvoldoende afstand

Het spreekt voor zich dat je in een volle bus geen 1,5 meter afstand kunt houden. Dat is ook waarom alle passagiers en de bestuurder een boete hebben gekregen. Alle reizigers zullen een boete op de mat kunnen verwachten van 399 euro. In totaal dus zo'n €12,369. Het zou gaan om arbeidsmigranten die in dienst waren bij een uitzendbureau.

“Ik neem alle boetes op me”

In eerste instantie was het de bedoeling dat de arbeiders met twee bussen zouden gaan. Dit is uiteindelijk niet gebeurt omdat de tweede bus de passagiers niet kon bereiken, dit omdat er een vrachtwagen in de weg stond. Het uitzendbureau vindt het dan ook een domme fout en heeft gezegd dat zij alle boetes op zich zullen nemen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Toekomstige maatregelen

Het uitzendbureau laat weten dat zij wel op de hoogte waren van de maatregelen die wij allemaal moeten volgen. Sterker nog, deze informatie hebben zij ook ophangen op de werkvloer. Het is nu dan ook de bedoeling dat er meer bussen ingezet gaan worden en dat er folie tussen de stoelen komt als afscherming. Het uitzendbureau wil ook nog in gesprek gaan met de gemeente over de hoogte van de boete.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.