in ,

NiceNice

Over Mijn Lijk wint Gouden Televizier-Ring 2020

Tim Hofman was de grote winnaar van de avond

Over Mijn Lijk heeft vanavond de felbegeerde Gouden Televizier-Ring gewonnen. Het televisieprogramma van Tim Hofman kreeg donderdagavond de meeste stemmen (63 procent) van het publiek. Over mijn lijk versloeg daarmee de concurrenten Nick, Simon & Kees: Homeward Bound en Beste Zangers.

Over Mijn Lijk is daarmee bekroond tot beste programma van 2020. En Tim Hofman is hiermee de grote winnaar van de avond. Want niet alleen won hij met Over Mijn Lijk de Gouden Televizier-Ring. Ook ging hij naar huis met de Televizier-Ster voor Beste Presentator. En won hij met zijn YouTube programma #BOOS de Televizier-Ster Online-Videoserie. Hofman scoort daarmee een bijzondere hattrick.

Over Mijn Lijk is een televisieprogramma van BNNVARA. In het programma worden ongeneeslijk zieke jonge mensen gevolgd.

Televizier-Ster Beste Presentatrice: Chantal Janzen

Ook Chantal Janzen had een mooie avond. En ondertussen kunnen we haar vanaf nu de koningin van het Televizier-gala noemen. Janzen won namelijk wederom de Televizier-Ster voor Beste Presentatrice. De presentatrice heeft de prijs nu voor de zesde keer gewonnen. Een unieke prestatie, want dit is geen andere presentatrice ooit gelukt. Ze is daardoor nu recordhouder van de prijs. Extra knap is dat ze de prijs drie jaar op rij heeft gewonnen. Al is dat gevoel niet nieuw voor haar. Dit presteerde ze namelijk al een keer eerder. Dit jaar versloeg Janzen presentatrice Eva Jinek en Miljuschka Witzenhausen.

Televizier-Ster Beste Presentator: Tim Hofman

Een gouden avond dus voor Tim Hofman. Niet alleen de Televizier-Ring viel ten prooi aan de programmamaker. Hofman was ook de winnaar van de Televizier-Ster voor Beste Presentator. Hij versloeg daarmee André van Duin en Beau van Erven Dorens. Het winnen van de prijs zag hij met deze concurrentie niet aankomen.

Televizier-Ster Beste Acteur / Actrice: Elise Schaap

Elise Schaap won dit jaar de Televizier-Ster voor Beste Acteur / Actrice. Ze valt hiermee voor het tweede jaar op rij in de prijzen. Want vorig jaar ging ze ook al met de prijs ervandoor. Schaap – die we vooral kennen voor haar leuke typetjes en haar rol in de Netflix-serie Undercover – versloeg dit jaar André van Duin en Angela Schaap.

Televizier-Ster Talent: Martien Meiland

Martien Meiland won vorig jaar nog de Gouden Televizier-ring voor het populaire SBS programma Chateau Meiland. En ook dit jaar kon de flamboyante tv-ster weer met een prijs naar huis. Meiland is namelijk verkozen tot Televizier-Ster Talent van het jaar. Hij versloeg daarmee Holly Mae Brood en Bram Krikke.

Andere winnaars

Er waren ook nog andere winnaars op het gala. Zo won Beestenbrigade de Televizier-Ster Jeugd. En had Tim Hofman een extra mooie avond door met zijn YouTube programma #BOOS de Televizier-Ster Online-Videoserie te winnen. Ook Ivo Niehe viel in de prijzen. Hij kreeg de Televizier Oeuvre Ring.

Gouden Televizier Ring-gala 2020

De 55e editie van het Gouden Televizier Ring-gala werd dit jaar gehouden in theater Carré. Vaste kijkers moesten wel even wennen aan een ander decor. Want dit jaar was er sprake van een “uitgeklede” variant. Door het coronavirus was er weinig publiek aanwezig. Alleen de genomineerden en enkele andere genodigden waren aanwezig. De presentatie lag dit jaar in de handen van Dionne Stax en Frits Sissing.

Expert

Geschreven door Nick

TrendwatcherAuteurVideo ingezondenQuiz ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

faillissement miss etam

Faillisement dreigt voor Miss Etam

Ken jij de bizarre geschiedenis van McDonald’s al?