Opkomende ziektegolf van 10-15 weken 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Opkomende ziektegolf van 10-15 weken

Vandaag is bekend gemaakt door Gezondheidsinstituut Nivel dat het aantal geregistreerde griepgevallen bijna tot een ziektegolf leidt. Als het aantal volgende week nogmaals blijft stijgen, is er officieel sprake van een griepgolf en houden we rekening met een ziektegolf van tussen de 10 en 15 weken.

Griepgolf

,,We spreken van een griepgolf als twee weken achter elkaar de epidemische grens wordt overschreden’’, aldus Joke Korevaar van het Nivel. Die grens wordt aangetikt als minimaal 58 op de 100.000 mensen een melding van griep doen bij de huisarts. Woensdag stond de teller op 79, wat betekent dat naar schatting momenteel zo’n 100.000 mensen griep hebben. Dit is een schatting, omdat niet iedereen naar de huisarts gaat, maar ongeveer een op de acht mensen wel.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.