Ontvoerde zoon vindt moeder na ruim 30 jaar terug met behulp van tekening 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Ontvoerde zoon vindt moeder na ruim 30 jaar terug met behulp van tekening

Een Chinese man die op vierjarige leeftijd werd ontvoerd heeft na ruim 30 jaar zijn moeder weer teruggevonden. De zoon had een tekening gemaakt van zijn geboortedorp en met behulp van social media wist hij zo te achterhalen waar hij vandaan kwam.

Voor een gezin uit China kan het nieuwe jaar nu al niet meer stuk. Moeder en zoon konden op 1 januari na 30 jaar elkaar weer in de armen sluiten. En dat allemaal dankzij een tekening en een knap staaltje speurwerk op social media.

Li Jingwei – de ontvoerde zoon – besloot tijdens kerst nog een poging te doen om zijn ouders te vinden. Hij tekende een landkaart van zijn geboortedorp, waar hij tot zijn vierde had gewoond. Die tekening deelde hij op de Chinese videoapp Douyin, met de volgende tekst:

Ik ben een kind die zijn thuis probeert te vinden. Toen ik vier jaar oud was werd ik rond 1989 meegenomen naar Henan door een kale buurman. Dit is een kaart van mijn thuisplaats, die ik heb getekend op basis van mijn herinneringen.

De tekening was vrij accuraat en daardoor werd zijn dorpje al gauw herkend op social media. Vervolgens werd zijn moeder opgespoord en met een DNA-test werd snel bevestigd dat de twee daadwerkelijk moeder en zoon waren.

In de onderstaande video kan je de getekende kaart en de reünie zien:

https://www.youtube.com/watch?v=Frvnsg5ZaLw

Bekijk ook:
Heftig: wraakzuchtige apen vermoorden 250 honden in India

In Nederland komen ontvoeringen van kinderen bijna niet voor, maar in China is dit helaas een stuk minder zeldzaam. In het land worden kinderen vaker ontvoerd, om ze daarna weer door te verkopen aan een adoptiegezin. Volgens de BBC worden er in China jaarlijks 20 duizend kinderen ontvoerd.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

One Comment

  1. Yvonne Reply

    Weet je wat een ophef over iets wat lang geleden gebeurd is , waarom zoveel publiciteit ,is het al niet erg genoeg , hebben ze eindelijk de moed moet het op tv omdat het Jeroen,Ali b en marca betreft , weet je mijn mening alles wordt heerlijk opgeblazen , weet je als ik iedereen aan moet klagen die ooit iets gezegd heeft in de trent van ik wil je wel nemen en mijn lul tussen jou borsten etc etc dan zat zeker het hele jaar het gerechtshof vol , natuurlijk niet iedereen kan er tegen, en om hoger op te komen , is het daar het enige ik kijk er niet van op omdat het overal gebeurt ,PS los daarvan dat het niet goed is maar weet 80% was ouder dan 18 en ik denk als je de stap zet naar beroemd worden , dat veel niet over rozen gaat en van , bekende Nederlanders bekende Amerikanen precident , over gebeuren dingen wat het dag licht niet kan zien , kinderen misbruik gelijk de bijl erin !?? Maar voor de rest bedenk wel ook de verkeerde zijn nu slachtoffer van het geen wat zo mooi leek !!!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.